Місто і влада

Правова матриця процедур завершена

Міський голова Олександр Симчишин підписав грантовий договір з NEFCO на реконструкцію каналізаційно-насосних станцій. За цим договором місто отримає 160 тисяч євро безповоротної допомоги.

Хмельницька міська рада та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) розпочала проєкт з реконструкції та технічного переоснащення каналізаційно-насосних станцій №№2, 7, 12.
У ході реконструкції будуть замінені насосні агрегати, здійснено електромонтажні роботи, реконструкцію даху та системи вентиляції, ремонтні роботи всередині приміщень.
Загальна вартість робіт складає: 1,1 мільйона євро, з яких 820 тисяч євро кредиту від NEFCO, 160 тисяч євро гранту (безповоротна фінансова допомога від Інвестиційної платформи сусідства ЄС (NIP) та 120 тисяч євро власного внеску.
Підписанню грантового договору передував рік підготовчих робіт: комунальне підприємство “Хмельницьк-водоканал” розробило проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію трьох каналізаційно-насосних станцій.
Згодом цей документ відправили на погодження NEFCO і, отримавши схвальну відповідь, винесли його на розгляд сесії Хмельницької міськради. Після того, як проєкт був погоджений з Міністерством фінансів України, його вдруге розглянули міські депутати.
За словами директора МКП “Хмельницькводоканал” Віталія Кавуна, цей проєкт дуже важливий для роботи підприємства і в цілому для нормального забезпечення послугами містян, оскільки всі об’єкти водопостачання та водовідведення збудовані в далеких 60-х,70-х, деякі в 80-х роках минулого століття, і за час експлуатації вичерпали свій ресурс. Відтак потрібно замінювати існуючі насосні станції, які відпрацювали свій термін.
“Заміна навіть однієї насосної станції досить дороговартісна, а за отриманий кредит вдасться зробити повну реконструкцію трьох каналізаційних станцій, які є найбільш морально застарілими і потребують модернізації”, — каже Віталій Кавун.
Підписаний грантовий договір дає змогу уже найближчим часом розпочати тендерні процедури та завершити реалізацію проєкту до кінця 2020 року.
Нагадаємо, що за кредитні кошти NEFCO вже реалізується проєкт “Підвищення енергоефективності закладів бюджетної сфери міста Хмельницького”. Протягом 2018-2019 років на термомодернізацію ЗОШ №14 та ДНЗ №29 було отримано 200 тисяч євро від фонду E5P відповідно до проєкту NEFCO, ще 5 млн євро Хмельницький отримає від ЄС для реконструкції міського сміттєзвалища в рамках співпраці з ЄБРР.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *