Місто і влада

Мільйон для комфорту пацієнтів та медперсоналу

У третьому корпусі
Хмельницької міської лікарні встановили новий сучасний ліфт.

Комфортабельний ліфт — одна з головних вимог до створення безбар’єрного простору, особливо в медичних закладах. У Хмельницькій міській лікарні функціонують п’ять ліфтів для всіх, без винятку, пацієнтів. Чотири з них відповідають усім технічним вимогам, тобто мають додатковий захист, що забезпечує безперебійну роботу навіть при відсутності електрики, та вантажопідйомні. Це дає змогу транспортувати пацієнта на каталці і персонал лікарні, який його супроводжує. А світлодіодні лампи споживають мінімум енергії при досить високій та стабільній світловіддачі.
Один із таких сучасних підйомників встановили в третьому корпусі міської лікарні. Старий ліфт, за 30 років експлуатації вичерпав свій ресурс. Він був малогабаритним і постійно виходив з ладу, а торік через аварійність користуватись ним заборонили. Відтак майже рік і пацієнтам, і медперсоналу доводилось ходити пішки з першого на п’ятий поверх або користуватись вантажним ліфтом, що створювало проблеми.
Новий ліфт забезпечує високу точність зупинки, плавний і безшумний рух з мінімальним рівнем вібрації, що є основним фактором при транспортуванні важко хворих пацієнтів.
Вартість нового ліфта та його монтаж складає мільйон гривень. Ці кошти були виділені з міського бюджету.
До слова, ще п’ять років тому в міській лікарні користуватися ліфтами дозволяли не в усіх корпусах, а відтак навіть на найвищі поверхи, де знаходились хірургічне і травматологічне відділення, хворим доводилось іти пішки. Тепер такого в лікарні немає. Доступ до підйомників мають усі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *