Соціум

Думку громади враховано

Мешканці мікрорайону Озерна матимуть свою набережну.

Замість чагарників та очерету, якими обросло озеро в мікрорайоні Озерна, буде повноцінна зона відпочинку. Капітальний ремонт цієї території розпочали ще торік. Підрядник, який виграв тендер, уже майже виконав заплановані роботи з вкладання доріжки бруківкою. З міського бюджету на це було спрямовано мільйон гривень.
Навесні будівельні роботи розпочнуться з розчищення берега місцевого озера. За словами начальника управління ЖКГ Хмельницької міськради Василя Новачка, цього року у титульних списках передбачено на це два мільйони гривень.
“Загалом під час розчищення берега планується вибрати з озера майже п’ять кубічних метрів землі. З ґрунтом буде викорінений очерет та хащі. Окрім того, буде сплановано 10 тисяч метрів квадратних укосів. Наразі на ці роботи оголошено тендер”, — каже Василь Новачок. В управлінні ЖКГ прогнозують, що під час торгів вдасться зменшити вартість робіт.
Нагадаємо, створити зону відпочинку навколо озера вирішили мешканці мікрорайону Озерна. У 2016-ому свою ідею вони висловили через електронну петицію, яка набрала необхідну кількість голосів. Згодом міська рада петицію розглянула і тепер настала пора на її втілення в життя. До осені цього року міська влада планує завершити облаштування нової зони відпочинку з пішохідними доріжками, лавочками та сучасним LED-освітленням.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *