Новації Новини

“MyCity” в смартфоні

Міський голова Олександр Симчишин презентував запуск мобільного додатку “MyCity”, який спростить хмельничанам доступ до важливої інформації про місто.
Якщо ви хочете бути в курсі всіх подій, що відбуваються в Хмельницькому, й отримувати оперативну інформацію від комунальників, варто завантажити на свій мобільний телефон додаток інформаційного порталу міськради “MyCity”. Клікнувши на розділ “Заходи”, на екрані мобільного з’являться анонси всіх культурно-масових заходів, а в розділі “Інформування” можна отримати інформацію про головні новини життєзабезпечення міста: планові відключення води, світла, тепла, перекриття вулиць та сповіщення про аварійні ситуації. Третій розділ — це перевірка стану послуг ЦНАПу.
Надалі мобільний додаток має стати зручним сервісом поступового переходу на електронні послуги ЦНАП та портали, через які надаються державні послуги.
“У майбутньому сервіс “MyCity” розвиватиметься, додаватимуться нові розділи і функції. Свої пропозиції може надати кожен, для цього в додатку передбачена окрема форма. Наш мобільний додаток — цілком об’єктивна вимога часу. Хмельничани повинні отримувати важливу інформацію легко, зручно і доступно. Це ще один хороший результат роботи нашої команди в минулому році. Відкритість та підзвітність — саме такими принципами ми постійно керуємось у своїй діяльності. Завдяки проєкту “MyCity” та великій роботі, яку провели управлінці та відповідальні за відкриті дані комунальних підприємств, Хмельницький двічі впродовж 2019 року визнаний лідером у рейтингу оприлюднення відкритих даних серед обласних центрів”, — зазначив Олександр Симчишин.
Нагадаємо, в кінці 2019 року в міськраді запрацював електронний “Кабінет мешканця”, завдяки якому громадяни за спрощеною процедурою уже замовляють адміністративні послуги в ЦНАПі. Через “Кабінет мешканця” також можна подати електронну заяву на отримання довідки про склад сім’ї, замовити видачу копій рішень, витягів з прийнятих рішень міської ради та виконавчого комітету, довідок, копій, витягів стосовно стажу роботи, нарахування заробітної плати за час роботи на ліквідованих підприємствах, установах, організаціях та зареєструватись на електронну чергу в ЦНАП.
Фахівці МКП “Хмельницьк-інфоцентр” продовжують працювати над удосконаленням порталу. Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну адресу: [email protected].
Довідка: торік Хмельницький приєднався до Міжнародної хартії відкритих даних.
MyCity — це головний веб-портал міста, який об’єднує всі необхідні сервіси та послуги на основі відкритих даних в одному місці і має чотири напрямки:
аналізуй — портал відкритих даних;
живи — електронні сервіси та послуги;
відпочивай — інформаційний портал;
інвестуй — інвестиційний портал.
Проєкт MyCity став фіналістом найбільшого національного конкурсу інноваційних ІТ-проєктів на основі відкритих даних, який проводиться в Україні та організований проєктом TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держ-управлінні та послугах за сприяння Державного агентства з питань електронного урядування України та в партнерстві з Фондом Східна Європа та 1991 Open Data Incubator цього конкурсу, вигравши це право серед 250 поданих стартапів.
Хмельницький став першим містом, яке оприлюднило свої набори відкритих даних у вигляді відкритих реєстрів у режимі реального часу. Сьогодні на порталі MyCity оприлюднено більше 70 таких реєстрів.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *