Сьогодення

КП”Хмельницькводоканал” оновлює автопарк

Нові спецавтомобілі, які придбав
“Хмельницькводоканал”, економлять паливо та скорочують час ліквідації аварійних пошкоджень

Комунальне підприємство “Хмельницькводоканал” закупило три одиниці спеціальних машин. За словами міського голови Олександра Симчишина, уся техніка сучасного європейського зразка, економна та багатофункціональна, що значно скорочує час ліквідації аварійних пошкоджень.
Новий транспорт необхідний для щоденної роботи аварійних бригад. Адже підприємство обслуговує понад 600 кілометрів водопровідних та 400 каналізаційних мереж і щодоби комунальники ліквідовують десятки пошкоджень по всьому місту. Кожне з них різного масштабу і складності, тому потребує індивідуального підходу. А нова техніка поєднала в собі усі найнеобхідніші інструменти для обслуговування споруд та мереж водопроводу і каналізації, а також для оперативної та своєчасної доставки спеціалістів на місце ліквідації аварій на мережах водопостачання і водовідведення.
“Ці автомобілі обладнані зварювальним агрегатом, повітродувною станцією для подачі свіжого повітря в колодязь, бо він є небезпечним, адже там може скупчуватися отруйний газ. Нові автомобілі обладнані мотопомпою з продуктивністю 100 кубічних метрів за годину”, — каже головний інженер КП “Хмельницьководоканал” Станіслав Михалець.
Нині автопарк підприємства нараховує 60 одиниць спецтехніки. 70 вісотків з них уже відпрацювали свій ресурс. Тож нова техніка дасть можливість підвищити продуктивність праці за рахунок зменшення часу на виконання робіт, подовжити міжремонтні періоди автомобіля за рахунок надійності устаткування, раціонально використовувати робочий час при виконанні виробничих завдань на підприємстві, а також дозволяє значно економити паливно-мастильні матеріали та витрати на запасні частини. Вартість нових автомашин — 4 мільйони 700 тисяч гривень. Підприємство придбало їх за власні кошти.

Ольга Сєргеєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *