Культура

Вишуканість з благородною метою

Гарні манери, вміння поводитися на світських заходах потрібно виховувати з дитинства. Так було, коли ще наші прапрабабусі ходили в розкішних сукнях і капелюшках, так залишається й нині.
Тож з метою прищепити хмельничанам культуру спілкування на світських раутах, а заразом подарувати дітям та дорослим передноворічну атмосферу казки міський голова Олександр Симчишин ініціював у нашому місті благодійний Різдвяний бал. Відбувся він 21 грудня в обласній філармонії.
“Хочеться, щоб хмельничани розуміли, що таке етика спілкування, гарні манери, дрес-код, вишуканий класичний танець. Був приємно вражений, коли потрапив на бал. Відчуття казки створили діти й дорослі. Панянки в розкішних сукнях та їх супутники у фраках, причепурена малеча… Хмельницький по-справжньому став схожим на європейське місто. Не очікував, що Різдвяний бал збере таку кількість гостей, до нас навіть приїхали гості з інших міст. Шкода, що в Хмельницькому поки немає ще більшого приміщення для проведення подібних заходів”, — зазначив міський голова.
А ще наголосив, що проводиться Різдвяний бал з благодійною метою. Зібрані кошти підуть на впровадження в Хмельницькому новаційних методик виявлення аутизму в дітей в ранньому віці. Розпоряджатиметься зібраними на балу коштами обласний благодійний фонд “Карітас”. Як зазначив директор соціального центру Святого Миколая Чудотворця, створеному при обласному фонді “Карітас” для дітей та молоді, Сергій Бабій, спеціалісти “Карітасу” пройшли спеціальне навчання на проведення тестування на аутизм. Так, на Різдвяному балу зібрано понад 20 тисяч гривень, які підуть на запуск програми тестування на аутизм.
Головними організаторами балу стали громадська організація “Арт-простір інновації” та школа культурного розвитку “Елеганс”.
Розпочався Різдвяний бал, як і годиться для такого рівня світських заходів, з червоної доріжки. У фойє філармонії ще до початку головного дійства публіку розважали музика скрипки, розкішні фотолокації від провідних модельних шкіл міста і фуршет з солодощами — для дітей і келихами шампанського — для дорослих.
Познайомившись, поспілкувашись, розкішну публіку до органного залу філармонії закликала вишукана класика симфонічного оркестру обласної філармонії.
Що головне на балу? Для дам, звісно, сукня. Не так часто хмельничанкам є куди одягнути пишну довгу сукню з коштовними прикрасами. Тож на Різдвяному балу для юних модниць та їх матусь організували показ колекцій вечірніх суконь модельної школи “Diamond kids” від дизайнерки Тетяни Гарматюк.
Казку про Попелюшку, яка поспішала на бал до принца, розіграли на балу юні манекенниці модельної школи “Little Angels”. Так театрально вони демонстрували дитячі вечірні сукні салону “Асторія”.
А далі бальний паркет оживив танець. Свої хореографічні вміння демонстрували танцювальні школи міста й області. Першим діти виконали танець падеграс. Вже сама назва танцю в перекладі з французького означає крок, грація та вишуканість. Це парний танець ХІХ століття, для якого характерні чергування мʼяких кроків з присіданнями та фіксація поз. На хмельницькому балу юні танцюристи виконали його з особливим шармом та елегантністю.
Звісно, жоден світський захід не обходиться без вальсу. Станцювали діти й вишуканий світський танець прамен.
Метою благодійного Різдвяного балу було зробити різдвяно-новорічну казку для всіх дітей. Тому на паркет запросили й особливих танцюристів — дітей з вадами розвитку. Взявшись за руки, вони станцювали дивовижну хореографічну композицію, якою підкорили численну публіку. За гарне виконання танцю малеча отримала подарунки від спонсорів свята.
У перерві між танцями публіку розважали піснями. Для хмельницького бомонду виступили солістка муніципального естрадно-духового оркестру Дарія Коневега — переможець телепроекту “Зіркові діти” та учасник телевізійного музичного шоу “Голос країни. Діти” Армен Авакян.
А кульмінацією програми став танець українського хореографа, родом з нашого міста, Сергія Костецького.
Серед запрошених гостей — і впізнавані обличчя. Охоче фотографувався на цікавих фотозонах Різдвяного балу з донечкою та дружиною начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков. Каже, радий, що мав нагоду прийти з сімʼєю на гарну масштабну вечірку в нашому місті, котра має ще й благородну мету.
Загалом Різдвяний бал став заходом для всієї родини. Дорослих і дітей чекали цікаві подарунки та конкурси.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *