Сьогодення

Будівництво не зупиниться

Попри те, що державний бюджет-2020 підрізав крила місцевим бюджетам, розпочате будівництво в Хмельницькому продовжуватиметься.
“Ми завершуємо будувати дорогу на вулиці Січових Стрільців і починаємо будувати нову дорогу. Це — вулиця Мельникова, яка з’єднає вулицю Зарічанську і Старокостянтинівське шосе з вулицею Трудовою. На першу чергу ми вже закладаємо два мільйони гривень і наступного року починаємо будувати.
За словами міського голови, продовжиться будівництво й найбільшого об’єкта — Палацу спорту, яке розпочалось у січні цього року. Нині тут збудований каркас спортивної зали, прокладені всі мережі, зведена окрема електропідстанція та збудована покрівля. За рік підрядник використав усі 100 мільйонів гривень, виділені з міського та державного бюджетів.
“На Палац спорту ми закладаємо 10 мільйонів гривень і будемо боротися за кошти державного бюджету на конкурсних засадах, розраховуючи і сподіваючись на 50-60 мільйонів гривень з держбюджету, щоб далі активно продовжувати будівництво”, — зазначив Олександр Симчишин.
За його словами, 15 мільйонів гривень виділять з бюджету міста й для добудови школи на вулиці Залізняка. Втім, каже міський голова, цієї суми не достатньо. Для повного завершення будівництва потрібно ще 50 мільйонів гривень.
Вісім мільйонів гривень буде спрямовано на добудову дитсадка в мікрорайоні Лезневе. Його планують здати наступного року. Ще шість мільйонів гривень буде закладено на НВО №1, два мільйони — на НВК №10 та 1,2 мільйона — на ЗОШ №8.
Як зазначив міський голова, всі ці суми можуть коригуватись, буде за можливістю додаватись ресурс, оскільки будівництво частини цих об’єктів влада планує наступного року завершити, щоб вони вже функціонували.
Водночас наступного року продовжуватимуться ремонт і модернізація Палацу творчості дітей і юнацтва, розпочаті цього року, та будівництво музейного комплексу на вулиці Свободи.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *