Місто і влада

Пільги та надбавки від міської ради

На черговій 35-й сесії Хмельницької міської ради депутати ухвалили рішення про надання пільг на оплату комунальних послуг кільком категоріям громадян з січня до грудня 2020 року.
Так, додаткову пільгу в розмірі 50% понад ту, яку гарантує держава (разом — 100%), матимуть члени сімей загиблих учасників АТО. Таку ж пільгу отримають члени сімей загиблих учасників бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах, дружини (чоловіки) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.
Пільги на сплату за житлово-комунальні послуги у межах соціальних норм отримають і четверо заслужених донорів України, які мешкають у Хмельницькому. Двоє з них у 2020 році матимуть пільги 25%, ще двоє не платитимуть за комунальні послуги взагалі.
Окрім цього, депутати ухвалили рішення про надбавки до пенсій партизанам, колишнім політв’язням, репресованим, а також членам сімей та сімей репресованих і реабілітованих. Рішення є традиційним міська влада таким чином надає матеріальну допомогу представникам цих категорій населення. Так, двоє партизанів, які діяли в роки Другої світової війни в тилу ворога, та 10 колишніх політичних в’язнів та репресованих отримуватимуть з бюджету міста по 500 гривень щомісяця, а 119 членів сімей репресованих та реабілітованих — по 200 гривень щомісяця протягом наступного року.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *