Місто і влада

Молодь мотивує відчуття успіху

У Хмельницькому завершилася третя “Школа молодого підприємця”

З метою розвитку та популяризації підприємництва серед молоді Хмельницька міськрада з 2017 року реалізовує проєкт “Школа молодого підприємця”, спрямований на підтримку бізнесу, формування у молоді знань, необхідних для започаткування власної справи. За участю досвідчених експертів, викладачів та бізнесменів учасники мають змогу безкоштовно пройти комплексне навчання з теорії та практики управління бізнесом. Якщо минулими роками навчали молодь, яка лише мала намір стати підприємцем, то цьогоріч шестиденний курс пройшли 24 підприємці, які вже мають свій бізнес або є представниками провідних компаній.
“Уже кілька років ми вчимо, як створити бізнес, як залучати нових клієнтів та продавати товари, щоб мати з того прибуток і як цей прибуток вкладати в нові проєкти. Учасники цьогорічної школи — це власники діючих бізнесів, які дізналися, як покращити свою продуктивність та збільшити продажі. Ми як муніципалітет зацікавлені в цьому і прагнемо, щоб бізнес у місті розвивався та був конкурентоспроможним”, — відзначив під час нагородження сертифікатами про успішне завершення навчання у “Школі” заступник міського голови Володимир Гончарук.
За словами спеціаліста міського управління економіки Анни Сандуляк, хмельничан у “Школі молодого підприємця” навчали фахівці все-українського рівня Євген Зінгерман та Юлія Гап, а також хмельницькі акули бізнесу — представники маркетенгового агентства “Clever digital” Олена Пархоменко та Андрій Приступа. Тож на курсах слухачі вивчали, як вибрати нішу для бізнесу, місце реалізації товарів чи послуг, як використовувати якісні акаунти. Хмельничани почули, що таке правильна націнка та повторні продажі. Дізнавалися, як на збут товарів впливають сезонність та мода. Серед правил, які засвоїли: краще збільшувати чеки клієнтів, аніж їх кількість.
Проєкт “Школа молодого підприємця” організований міською радою на виконання заходів проєкту регіонального розвитку, який реалізується за кошти ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Формування системи підтримки розвитку підприємництва у Хмельницькому.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *