Місто і влада

Хмельницький успішний

6 грудня в Києві відбулася презентація V Всеукраїнського муніципального опитування. За результатами дослідження, яке проводила соціологічна група Рейтинг на замовлення USAID і Міжнародного республіканського інституту International Republican Institute (IRI), Хмельницький увійшов у п’ятірку найкомфортніших міст України.

При дослідженні враховувалася задоволеність жителів міст якістю надання послуг у 22 сферах, зокрема міська інфраструктура, безпека, медицина, освіта, задоволеність місцевою владою і т. д. У кожному випадку було оцінювання за п’ятибальною шкалою. Результати приємні — індекс 3,1 бала. Таку ж кількість балів набрали ще три міста — це друга сходинка в рейтингу. Водночас за результатами опитування 78% мешканців Хмельницького вважають, що Олександр Симчишин має бути обраний на посаду міського голови на другий термін, 8% ще думають. Ще більше містян, а це 84% схвалюють роботу міського голови та виводять Олександра Симчишина на першу позицію в Україні у боротьбі з корупцією.
“Дякую усім за підтримку! Працюємо далі”, — написав міський голова на своїй сторінці у Фейсбук.
Хмельничани активно обговорюють цю новину у соцмережах, висловлюючи подяку меру за роботу і водночас, пишаються тим, що живуть в успішному місті. А це гарний знак того, що Хмельницький рухається у правильному напрямку.
Довідка: Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні за допомогою загальнонаціонального муніципального опитування відстежує вплив масштабної реформи децентралізації, прийнятої у 2015 році. Опитування МРІ — це найбільше опитування такого роду, яке проводиться регулярно й базується на вибірці з понад 19000 респондентів з двадцяти чотирьох міст України. Опитування включає широкий спектр питань: від надання муніципальних послуг до ставлення громадян до якості навчальних закладів. Воно висвітлює прояви місцевої корупції, питання громадської безпеки та ставлення громадян до органів влади та посадовців на державному та місцевому рівні.
Опитування було профінансоване Агенством США з міжнародного розвитку (USAID)

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *