Освіта

“Козачата” у фіналі

Четвертий рік поспіль у рамках загальноміського освітнього проекту “Місто-діти-влада” Хмельницька міська рада організовує для учнів п’ятих класів закладів загальної середньої освіти брейн-ринг “Моя позиція”, під час якого школярі змагаються на кращі знання про історію та сучасність місцевого самоврядування у рідному місті. 10 грудня у Палаці творчості дітей та юнацтва відбулась друга півфінальна гра. Участь у ній взяли команди тих шкіл, які упродовж листопада побували на екскурсії у міській раді, а саме: “Реформатори” НВК №6, “Юні сови” НВК №4, “Фаворит” Технологічного багатопрофільного ім. Артема Мазура та “Козачата” СЗОШ №12. Кожна команда складалась з шести учасників на чолі з капітаном.
У першому раунді зустрілись команди “Реформатори” і “Козачата”, у другому — “Юні сови” та “Фаворит”.
Брейн-ринг складався з п’яти традиційних конкурсів: “Тематичний”, “Ребуси”, “Чорна скриня”, “Визначні місця Хмельницького” та “Конкурс капітанів”. Відповідаючи на запитання ведучої, учні всіх команд виявили неабияку кмітливість, ерудицію та винахідливість, демонструючи гарні знання з місцевого самоврядування.
У підсумковому двобої зійшлися команди “Козачата” та “Юні сови”. У результаті абсолютним переможцем другого півфіналу брейн-рингу “Моя позиція”, найрозумнішою і найкмітливішою стала команда спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 “Козачата”.
Між раундами брейн-рингу були музичні хвилинки, під час яких учасники змагань разом з активними вболівальниками — однокласниками та учителями, із задоволенням виконували відомі усім пісні. Своє мистецтво присутнім дарували учасники творчих колективів Палацу творчості дітей та юнацтва.
У вівторок, 17 грудня об 11.00 у Палаці творчості дітей та юнацтва відбудеться фінальна гра між командами-переможцями двох півфінальних ігор — СЗОШ №12 та гімназії №2.
Як зазначила керуюча справами виконавчого комітету, ініціатор та ідейна натхненниця освітнього проекту “Місто-діти-влада” Юлія Сабій, на переможця фіналу традиційно чекає головний приз від міського голови — поїздка у місто Київ на екскурсію до Верховної Ради України.
“Мрії обов’язково здійснюються, якщо над їх втіленням постійно й наполегливо працювати. Сьогодні перемогла лише одна команда, але це не привід для інших команд засмучуватись. Життя не складається лише з перемог, іноді трапляються невдачі. Але головне — ніколи не відступати, завжди вставати й продовжувати йти вперед до своєї мети. Тоді успіх прийде неодмінно. Нехай у вашому житті все вдається й усе, про що ви сьогодні мрієте, обов’язково здійсниться. А сьогодні усі ви — молодці!”, — зазначила керуюча справами Юлія Сабій, звертаючись до школярів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *