Від редактора

Подарунок в коробці з-під взуття

Зазвичай грудневі дні сповнені святкової метушні: малюки рахують дні до настання свята, а батьки намагаються розібратися з купою незавершених справ. І одне з найскладніших завдань у передноворічному марафоні — вибір подарунка для малюка. Адже від Святого Миколая та Діда Мороза діти очікують не просто подарунків, а здійснення найзаповітніших мрій.
І ми, дорослі, аби не зламати дитячу віру у диво, виконуємо бажання свого чада, підкладаючи під ялинку подарунки. Заможніші купують дорогі іграшки та солодощі. Родин з невеликими статками шукають іграшки за помірними цінами. Та дитя зрадіє будь-якому подарунку і для нього важливим є сам факт його отримання, а не особисті вподобання чи актуальність. Водночас у нашому суспільстві, на превеликий жаль, є й такі сім’ї, які не в змозі відкласти зі свого гаманця гроші на подарунок дитині. Саме для таких діток вперше в Хмельницькому стартує благодійна акція “Подарунок в коробці з-під взуття” . Її для дітей з малозабезпечених і багатодітних родин, дітей учасників російсько-української війни та сиріт організовує громадська організація “Світанок”.
За словами голови цієї організації Олени Голяк, усі, хто має бажання подарувати таким дітям мить радості, можуть приносити гостинці, запакувавши їх у коробку з-під взуття. “Подарунки розраховані для дітей віком від 1 до 15 років. Це можуть бути і солодощі, і іграшки, і одяг. Бажано коробку гарно оформити і написати для якого віку цей новорічний сюрприз”, каже Олена Голяк.
Прийматимуть святкові подарунки від благодійників в Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва. А вже з 24 грудня під час новорічних ранків, кожна дитина знайде під ялинкою свій.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *