Сьогодення

Ялинкові базари

Великі й маленькі, стрункі та розлогі. Ялинкова індустрія за останні роки почала виробляти ялинки, які важко відрізнити від справжніх красунь лісу. Втім штучні дерева так і не склали справжньої конкуренції живим, які ще вчора росли на свіжому повітрі. Хоч ліси в передноворічні дні посилено охороняються і спійманому на гарячому “зеленому” браконьєру загрожує чималий штраф, всерівно стихійні ялинкові базари пропонують товар на будь-який смак і розмір гаманця. Адже продаж ялинок нині — звичайний бізнес. Дерева для цього вирощуються спеціально. Та зазвичай є серед підприємців, які займаються цим сезонним бізнесом й ті, хто використовує сірі схеми, намагаючись просунути свій товар нелегально. Аби цього не було, в міськраді чітко визначили місця для здійснення торгівлі живими ялинками. А підприємцям, які бажають здійснювати реалізацію натуральних ялинок, потрібно подати на ім’я міського голови повідомлення, згідно додатку до рішення міської ради від 20.09.2017 року №28 “Про затвердження Положення про порядок організації та проведення масових заходів у місті Хмельницькому” і внести до міського бюджету визначену плату. Також необхідно укласти договір із КП “Спецкомунтранс” на вивезення твердих побутових відходів. Розміщення торговців за однією адресою здійснюється в залежності від наявності вільних місць та займаної площі.
Крім того, реалізація живих та штучних ялинок може здійснюватися на ринках міста Хмельницького.
Прийом повідомлень триває, тож охочі здійснювати торгівлю ялинками можуть звернутись до управління торгівлі для отримання більш детальної інформації за номером телефону 65-84-49.
Напередодні різдвяно-новорічних свят хвойну красуню можна буде придбати у різних мікрорайонах міста Хмельницького. Торгівля ялинками розпочнеться 18 грудня і триватиме до 31 грудня.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *