Місто і влада

Ні дня без водного адреналіну!

За неповний рік перший в місті комунальний басейн “Амадока”
відвідали майже 38 тисяч містян — від немовлят до пенсіонерів.

Глибока вода — фобія не лише для дітей. Чимало дорослих людей через страх не можуть навчитися плавати і заходять у воду лише з рятувальним кругом. За словами завідувача комунального басейну Олега Юрчака, навчитись плавати можна у будь-якому віці. Безнадійних випадків не буває, просто кожен доходить до свого рівня: одні зупиняються на “пляжному варіанті” (брас без занурення голови у воду), інші розвивають спортивні стилі. Боязнь води зникає вже після перших тренувань і водна стихія для більшості відвідувачів стає стилем життя. Доказом цього є той факт, що за непов-ний рік роботи комунальний басейн відвідали майже 39 тисяч хмельничан.
Окрім групових занять є й індивідуальні. Займатися плаванням можна за бажанням: з тренером, самостійно. Окрема програма для діток до року, а також для дітей з особ-ливими потребами. З ними безкоштовно займається тренер-реабілітолог. Безоплатно басейн відвідують і вихованці спортивних шкіл міста, а також учасники АТО.
У закладі працює два басейни — великий (25 на 9 метрів), глибина якого до двох метрів та вдвічі менший для малюків.
Для дезінфекції води в басейні використовується комбінований спосіб: реагентний (хлорування) та нереагетний — ультрафіолетові установки, які встановлені у ємності басейну. В приміщенні басейну та в холі вімкнуті камери відеоспостереження. Також є система автоматичної фіксації відвідувачів. А задля спокою батьків — великий монітор, де можна спостерігати за тренуваннями дітей.
— “Головний плюс плавання це ефект заспокоєння, — каже тренер Катерина Верхнянцька. — Вода заспокоює організм після робочого дня, забирає втому, а з іншого боку вода змушує людину навантажуватися, адже в плаванні завжди є рух уперед: зробив гребок — тіло пішло вперед. Водночас у воді вага тіла зменшується у вісім разів, відповідно знімається навантаження з хребта та всього організму”.
За словами тренера — головне розслабитися, і вода буде тримати. Новачків вчать ковзання на воді, щоб виробити аеродинаміку. Є чому повчитися й тим, хто вважає себе гарним плавцем. Адже багато хто не правильно дихає під час плавання, деяким складно поєднати три речі — роботу ніг, рук і дихання.
Зараз в приміщенні комунального басейну будують фітнес зал. Він відокремлений від басейну, щоб до нього не потрапляла волога. Задля цього зал матиме й власне опалення та систему вентиляції.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *