Місто і влада

Візит ввічливості

1 грудня відбулася зустріч міського
Олександра Симчишина із Предстоятелем УКГЦ Блаженнішим Святославом (Шевчуком)

Блаженніший Святослав приїхав до Хмельницького у історично важливий день для здійснення Архієрейської хіротонії і Чину інтронізації отця Івана Кулика на кафедру єпископа Кам’янець-Подільської єпархії Української Греко-католицької церкви.
За словами владики, три роки тому була проголошена єпархія, але досі вона не мала єпископа. “Сьогодні ним стане один з найкращих пасторів церкви, отець Іван Кулик. Дуже сподіваємося, що для нього двері у владні кабінети завжди будуть відчинені”, — зазначив Блаженіший Святослав.
В свою чергу міський голова запевнив, що сприятиме становленню єпархії, оскільки розуміє, на скільки важливо відновити українську церкву, ту, яка виховує справжні національні цінності. Під час зустрічі владика Святослав подарував міському голові копію ікони Зарваницької Божої матері.
“Для нашої Церкви важливо мати добрі зв’язки і взаємоповагу з органами державної влади різних рівнів, — зазначив Блаженніший Святослав. — Наша Церква завжди була державницькою, але ніколи не була державною, а передусім Церквою народу і з народом. Окрім цього, Церква завжди бачила у своїх священниках духовних лідерів, які могли би бути лідерами у своїх громадах”.
На переконання духовного лідера греко-католиків, Хмельницький розквітає як європейське місто. “Тепер є різні методології, як трансформувати суспільство, як реформувати структури чи держави, і завжди фахівці радять розпочинати з якогось пілотного проєкту, який може бути майданчиком для того, щоб щось випробувати і запропонувати для інших. Я думаю, що на Поділлі успішним пілотним проєктом розбудови європейського міста є Хмельницький, — зазначив архієрей. — Ми маємо великі плани, бо свячення нового єпископа — це є лише початок”.
На завершення візиту ввічливості Глава УГКЦ висловив слова вдячності владі міста, її команді та усім мешканцям за підтримку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *