Новини

Пастирський візит

1 грудня Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) здійснить пастирський візит до міста Хмельницького. Під час Божественної Літургії у катедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці (вул. Зарічанська, 10/3) відбудеться Архиєрейська хіротонія і Чин інтронізації отця Івана Кулика, єпископа Кам’янець-Подільської єпархії УГКЦ.
Початок Божественної Літургії — о 12.00.
Літургію очолить Блаженніший Святослав. Співсвятителі — владика Василь Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, та владика Діонісій Ляхович, делегат Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду, які мешкають в Італії.
Довідка
11 грудня 2015 року у Ватикані було повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком у м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові. До призначення єпарха адміністратором цієї єпархії був митрополит Тернопільсько-Зборівський архиєпископ Василій Семенюк.
Згідно з інформацією інформаційного ресурсу Синоду єпископів УГКЦ, єпархія охоплює Хмельницьку область. Назва єпархії походить від міста Кам’янця-Подільського, однак осідок єпископа розташований у Хмельницькому. Єпархія розділена на Хмельницький і Кам’янець-Подільський протопресвітерства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *