Місто і влада

Монтують арену Палацу спорту

Будівництво нового спортивного об’єкта на вулиці Прибузькій, 5/1 триває. Палац спорту — деякою мірою унікальна будова не лише для нашого міста, а й Хмельниччини. Споруда має довжину 50 на 72 метри і висоту в чотири поверхи.

Згідно з проектом вона складається з двох частин: фізкультурно-оздоровчої і господарсько-адміністративної, яка вже фактично збудована. Днями розпочали монтувати ігрову зону. Металеві конструкції виготовили та збирають працівники київської інженерно-будівельної компанії “Каркас”, які мають великий досвід подібних будівельно-монтажних робіт в Україні. Вартість цих робіт складає майже 17 мільйонів гривень.
“Хмельницький стане першим містом в області, що матиме такий масштабний спортивний об’єкт, — зауважує міський голова Олександр Симчишин. — Арена зможе вмістити до трьох тисяч глядачів, а багатофункціональна зала прийматиме змагання як всеукраїнського, так і міжнародного рівнів. Упевнений, що це справжня і будівельна, і спортивна родзинка Подільського краю”.
Дев’ять металевих балок утримуватимуть дах. Прольоти матимуть довжину 54 метри. Проектувальники точно розрахували безпечність та надійність металевих конструкцій. “Висота зали у найвищій точці сягає 17,5 метра, а по краях — 15 метрів, — розповідає підрядник — генеральний директор ТОВ “Будівельний Альянс Груп” Іван Крутилко. — Конструкції міцні, передбачено навісити на них вентиляційні канали, освітлення та звукотехнічне обладнання. Витримають вони й наші сніжні зими. Зверху лежатиме профлист, а під ним шар утеплення і мембрана. Можу запевнити, що ігровий зал буде теплим. Стіни утеплятимемо сендвічами з мінеральної вати товщиною 150 міліметрів”. Завершити зведення каркасу забудовник планує за 1,5 місяця.
Ходом будівництва Палацу спорту задоволений міський голова і не приховує цього: “Об’єктивно ми випереджаємо план виконання будівельних робіт. Наразі ми попереду інших міст-переможців, які зводять подібні спортивні об’єкти за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Фактично вже завершено будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу — чотириповерхової будівлі з адміністративними приміщеннями, чотирма спортивними залами, кожен площею понад 200 квадратних метрів, роздягальнями та закладами харчування. Рухаємося далі!”
Кипить робота на будові. Будівельники встановлюють вікна та виконують фасадні роботи. З 1 листопада підрядник планує розпочати монтаж даху спортивної арени. Згідно з проектом, вартість будівництва Палацу спорту складає майже 280 мільйонів гривень. Співфінансування міста — понад 28,5 мільйона гривень.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *