Місто і влада

Маленька перемога великої праці

20 вересня у Києві відбулася головна щорічна подія у сфері відкритих даних — всеукраїнський Open Data Forum 2019, що організовується Міністерством цифрової трансформації у партнерстві з USAID/UK aid проектом “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”. Метою Форуму є створення платформи для спільного пошуку можливостей ефективного використання соціально-економічного потенціалу відкритих даних та їх застосування на користь громади.

Як свідчить міжнародний та український досвід, відкриття даних стимулює створення нових послуг і розвиває індустрію власних програмних продуктів, поліпшує взаємодію суспільства і держави, а також підвищує прозорість діяльності та довіру до органів влади.
За підсумками роботи форуму Хмельницький знову в лідерах. У рейтингу з оприлюднення відкритих даних за версією Open Data Forum-2019 наше місто здобуло впевнену перемогу!
“Вітаю всю нашу команду з таким результатом! Це перший рейтинг оприлюдення відкритих даних, який проводила Урядово-громадська ініціатива “Разом проти корупції”. Їх оголосили сьогодні під час Open Data Forum — щорічної всеукраїнської події, що втретє об’єднала представників центральної та місцевої влади, українських та міжнародних експертів, громадських активістів та стартап-спільноту навколо теми розвитку і застосування відкритих даних в Україні. Експерти відзначили дуже високий рівень якості відкритих даних міста Хмельницького”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *