Політика

Складайте мандат — вибачень не треба!

Голова Хмельницької обласної “Свободи” Олег Лопатовський відреагував на факти кнопкодавства

“Ще навіть чорнила на присягах народних депутатів не висохли, а “Слуги народу” вже кнопкодавлять. Олена Копанчук була опонентом на дочасних парламентських виборах у 189 окрузі. Тоді вона гордо демонструвала свій підпис під славнозвісним Меморандумом партії “Слуга народу”. Там заявлено, що кожен “ЗЕ! депутат” зобов’язується не порушувати регламент Верховної Ради та особисто голосувати на пленарних засіданнях. У разі порушення — добровільно скласти повноваження. Складайте мандат — вибачень не потрібно!”, — коментує очільник обласної організації ВО “Свобода”, додаючи, що тільки в лавах “Свободи” кнопкодавів ніколи не було й не буде.

Олена Копанчук здобула перемогу в окрузі №189 на Хмельниччині (місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Теофіпольський, Красилівський райони). Депутатка натиснула на кнопку пульта Рубльова, який сидить праворуч, 11 вересня о 13.32 під час голосування за законопроект про будівельні норми щодо вдосконалення нормування у будівництві (№1052). Також відзначилися ще двоє її колег.
Пізніше порушники закону публічно вибачились і пообіцяли віддати місячну заробітну плату на благодійність, чим тільки викликали ще більше суспільне обурення. “Порушив закон — вибачайся? А далі що — сповідь у церкві? Над нами знущаються і навіть не приховують цього! Подивіться на декларації цих депутатів і зрозумієте, що місячна заробітна плата для них ніщо порівняно з їхніми доходами”, — каже Олег Лопатовський.
У Нетішинській міській раді зареєстрували е-петицію з вимогою притягнути Олену Копанчук до відповідальності та закликали написати письмову заяву про складання депутатських повноважень відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України “Про статус народного депутата України”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *