Політика

Олег Тягнибок: “Крим — уже не Україна?”

Вибори на окупованій частині Донбасу в нинішній ситуації — це вибори під дулами путінських автоматів (читай — легалізація влади Путіна, бо списки новообраних депутатів затверджуватимуть у Кремлі). А ще — перший крок до капітуляції України через втілення так званого плану Штайнмаєра, тобто вибори за окремим законом, зміни до Конституції (особливий статус Донбасу), повна амністія бойовикам, і лише після цього повернення територій до України зі 100% фінансуванням з українського бюджету за захищеними статтями.

Саме на це й сподівається Путін: всунути Донбас Україні на своїх умовах, під своїм конт-ролем і так, щоб він розкладав нашу державу зсередини. А влада Зеленського (чи то розгублена, чи то занадто зарозуміла) ще й заявляє, що Україна “змушена” це зробити, бо такі “зобов’язання” дала минула влада.
То скасуйте ці зобов’язання, як ви з легкістю робите це у внутрішній політиці України! Тим більше, що “план Штайнмаєра” не затверджений ВРУ, а Мінські угоди — не міжнародно-правовий договір, а всього лише політичні домовленості, виконання яких залежить від доброї волі держав (Московія порушує їх з першого дня, а Україна постійно виконує, жертвуючи життями своїх захисників).
Єдиний прийнятний для України шлях — провести вибори на тимчасово окупованих територіях після повної деокупації, десепаратизації та перепаспортизації населення. Після перевірки кожної особи на наявність громадянства інших держав, співпрацю з окупаційним режимом та після доведення лояльності до України. В інакшому випадку під українську державність буде закладено бомбу.
І, до речі, чому теперішня влада забуває про Крим, обіцяючи вибори “на всій території України”? У підкилимних угодах із Путіним Крим — уже не Україна?..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *