Подробиці

Купіть “слузі” черевики

На інавгурації під час промови Володимир Зеленський попросив своїх підлеглих та чиновників держустанов не вішати в себе в кабінеті його портрет. Багато хто зустрів цю репліку цілком нормально. Згодом з’явилась ще одна новація — депутатам Верховної Ради дозволили не дотримуватись дрес-коду, тобто отримали дозвіл одягатись у будь-що, головне, щоб це не заважало плідній роботі в парламенті.

Не пройшло, як кажуть, і півроку, як 12 вересня у Верховній Раді депутат від “Слуги народу” Олексій Жмеринецький прогулювався сесійною залою в шкарпетках червоного кольору з яскравим принтом.
Фото з народним обранцем у соцмережах розмістила Варвара Квітка. Під знімком вона запитала про причину незвичного вигляду Жмеринецького: виховання чи мале за розміром взуття?
Тим часом незвичний вигляд “слуги” викликав шквал різних думок, а сам депутат, аби ще більше підкинути жару в обговорення своєї персони, почав викладати на сторінці у Фейсбук нові свої шкарпетки. Чи то пан Жмеринецький копіює канадського прем’єра, який вбирається в яскраві шкарпетки, чи то, щоб хоч якось привернути до себе увагу преси, тобто пропіаритись, але, мабуть, українців парламентарії вже мало чим можуть здивувати. Бачили ми вже багато — і бійки, і депутата в неадекваті, який виглядав із-за колони, і сумочки за 300 тисяч гривень. Словом, звикли ми, але віє від такої поведінки, в даному випадку Жмеринецького, не так відсутністю культури, як те, що депутати від “Слуги народу”, мабуть, сприймають парламент як сцену для шоу. І це природно, адже раніше президент був коміком і працював на емоції глядачів. Хтозна, чим ще дивуватимуть “слуги” надалі, головне, щоб не переплутали залу парламенту з пляжем і не прийшли на засідання в червоних трусах.
Між тим фото Жмеринецького в шкарпетках вже охрестили рубрикою: носки дня.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *