Місто і влада

Екс-курс: з користю та не без задоволення та моралі

Цього навчального року Хмельницька міськрада продовжуватиме знайомити школярів з роботою органів місцевого самоврядування, зі структурою міської ради, повноваженнями та обов’язками міського голови та депутатів. За словами ініціаторки освітнього проекту — екскурсії міськрадою, керуючого справами виконавчого комітету міськради Юлії Сабій, дуже важливо, щоб діти знали про роботу виконавчого комітету, міського голови, депутатського корпусу, орієнтувались у питаннях виборчого процесу й розумілись у політиці. Завдяки цьому освітньому проекту в майбутньому вони стануть активною громадою міста Хмельницького.

Першими екскурсантами в новому навчальному році стали 100 учнів четвертих класів спеціалізованої школи І ступеню №30 з поглибленим вивченням іноземних мов. Під час першої частини екскурсії працівниця музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова розповіла школярам про становлення та розвиток місцевого самоврядування Хмельницького. Потім разом з Юлією Сабій діти працювали в залі засідань міськради.
Керуючий справами міськ-виконкому ознайомила їх зі структурою міської ради, складом депутатського корпусу, розповіла, як працює депутатський пульт та як проходять обговорення важливих для життєдіяльності міста питань під час пленарних засідань сесій.
Діти дізналися, що наймолодшим депутатом Хмельницької міськради є Анастасія Ярова, якій 24 роки, а найстаршим — Лев Бірюк, якому вже 74 роки.
Далі вже традиційно школярі обирали серед ровесників міського голову, його заступників, секретаря міськради та спробували себе в ролі депутатів. Під час екскурсії Юлія Сергіївна наголосила, що надзвичайно важливо гарно навчатися, мати мету і докладати максимум зусиль для її досягнення, адже кожен із присутніх дітей може в недалекому майбутньому бути обраним депутатом міської ради чи навіть мером Хмельницького.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *