Культура

Її величність лялька

Минулої неділі в обласному академічному ляльковому театрі “Дивень” малечу зустрічала премʼєрна вистава “Маленька Фея” режисера театру Сергія Брижаня. Постановка вчила дітей творити добро для інших, жертвуючи навіть особистим щастям. Усе хороше обовʼязково повернеться сторицею.

Нині в репертуарі театру — понад 80 вистав для дітей та дорослих. Це — переважно інсценізації відомих європейських та українських казок, є й авторські роботи режисерів театру.
Новинкою ювілейного 50-го сезону стануть Дні відкритих дверей у театрі ляльок. Щонеділі малечу та батьків чекатимуть вистави — переможці міжнародних театральних конкурсів з репертуару “Дивня”.
А найцікавіше — цьогоріч театр ляльок повноцінно перетвориться на казковий будинок розваг для малечі. Так, щоразу після вистав юні глядачі зможуть розважитися на новому дитячому майданчику, який до відкриття сезону облаштували за кошти театру. Тут і батути, і надувні будиночки, й розваги на логіку, і мʼячі та скакалки — словом, усе, що так подобається малечі. Такого, кажуть, немає в жодному ляльковому театрі України.
На відкритті нового сезону на майданчику відбувся й цікавий майстер-клас. Спеціалісти театрального цеху допомагали дітям виготовити ляльку на згадку про театр.
Яскравих вражень дітям додав і облаштований минулими роками зелений куточок театру, де живуть черепахи, папуги й гризуни.
“Прагнемо створити в нашій театральній світлиці все для дітей. “Дивень” має справді дивувати і не лише мистецтвом гри з лялькою, а й іншими цікавими розвагами. Так, закохуємо в театр з дитинства, адже це також школа, де на уроках-виставах засвоюють одвічні моральні цінності. А на перервах тут має бути весело”, — зазначає відмінна господиня лялькового театру, його директорка Алла Пундік.
Крім щоденних стаціонарних вистав, у новому театральному сезоні “Дивень” обʼїздить з гастролями Хмельниччину, Україну, побуває і за кордоном. Упродовж вересня-жовтня митці планують узяти участь у театральних фестивалях Черкас, Вінниці, Миколаєва та столиці Хорватії Загреба.
Закриття театрального сезону потішить глядачів черговою премʼєрою. Якою саме — заради інтриги лялькарі не кажуть. За словами Алли Пундік, це буде особлива вистава, приурочена до ювілею театру.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *