Місто і влада

Сміттєві інновації

Минулого року для міста придбали чотири підземні контейнери по 250 тисяч гривень кожен. “Вигода, — каже начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок, — очевидна. Задовольняють ці сміттєві баки перш за все своєю місткістю — три кубічних метри кожен, тобто один підземний замінює три звичайних. Крім того, вони герметичні, а тому рідина, що утворюється від гниття органічних решток, не виливається на землю, та обладнані системою автоматичного пожежогасіння. І нарешті сміттєва новинка набагато естетичніша за звичайні металеві баки.

За словами міського голови Олександра Симчишина, такі контейнери не тільки зручні для працівників комунального підприємства, які звільняють підземні сміттєві ємкості, а й для містян. Торік їх встановили на вулицях Гагаріна, Соборній, Герцена, поблизу обласної філармонії та у дворі будинку на вулиці Кам’янецькій, 52.
“Ми дуже задоволені, бо це естетично, чисто і без сторонніх запахів, — каже мешканець будинку №52/2, якого зустрічаю поблизу сміттєвого майданчика. — Раніше тут постійно валялися пакети зі сміттям. Комусь було ліньки підійти й викинути в бак, бо це місце нестерпно смерділо. Тим часом коти і собаки розтягували кульки на всі боки, а вітер роздував непотріб та розносив ще далі. Тепер тут зовсім інша картина: під’їжджає автомобіль, вивантажує контейнер і знову тут чисто”.
“Єдина проблема, — долучається до розмови молода жінка, — водії, що паркують поблизу свої авто. Вони частенько блокують доступ спецмашини до контейнерів. Буває, що комунальники чекають, допоки їм звільнять проїзд, а інколи кличуть на допомогу працівників патрульної поліції. А ті або штрафують водіїв, або евакуюють транспортні засоби”.
Нині закуплено ще чотири підземні нагромаджувачі сміття. Щоправда, цьогоріч ціна кожного зросла і складає 270 тисяч. Місцем встановлення обрали вулиці Грушевського, Кам’янецьку та Молодіжну.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *