Сьогодення

Перший крок до захисту кордону

Понад чотири сотні абітурієнтів стали цього року курсантами Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. До урочистого моменту — прийняття присяги та шикування на плацу навчального закладу у військовій формі з курсантськими погонами та зброєю в руках вони пройшли курс молодого бійця. З навантаженнями під час тактичної, стройової та вогневої підготовки, які опановували у спартанських умовах на полігоні вишу, курсанти справились.

І ось він перший крок до майбутньої професії — присяга на вірність українському народові. Серед понад трьох сотень хлопців є і ціла рота дівчат. Пристосуватись до військового режиму їм було непросто, хоча й мають сильний характер та займаються спортом. Адже змінили не лише цивільний одяг на військовий, а й відмовились від декоративної косметики, пишних зачісок і навіть мобільних телефонів та соцмереж, якими можна користуватися лише у вільний час, а його не так вже й багато. Та й потурань для дівчат-курсанток у виші немає.
З-поміж майбутніх прикордонників чимало представників військових династій і тих, хто вже “понюхав пороху” під час ООС.
З вітальним словом до всіх присутніх звернувся в.о. директора департаменту персоналу адміністрації Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Сердюк.
“Вибір професії прикордонника у час, коли наша країна протистоїть збройній агресії, — це вчинок, гідний справжніх патріотів”, — зазначив він.
Також Сергій Сердюк звернувся до командирів та викладачів академії: “Батьки вам довірили найдорожче — своїх дітей! Навчайте та виховуйте їх так, щоб вони казали вам тільки слова вдячності. Бережіть їх, бо це наше майбутнє, це майбутня гордість і слава прикордонного відомства України!”
Перед урочистим маршем священнослужителі освятили майбутніх офіцерів та благословили їх на успішне навчання. Далі все за статутом — теоретичні та практичні заняття, військовий режим і дисципліна. Справжньої військової муштри новоспечені курсанти ще не відчули, але здобувати професію захисника кордону готові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *