Сьогодення

Немає нічого неможливого

У Хмельницькому стартувала школа бізнесу від ї компанії “Нова пошта”
“Відкриття власної справи — це завжди ризик, але варто зберігати спокій, відкинути страхи і наполегливо працювати”. Це теза з виступу перед підприємцями-початківцями одного з засновників логістичної компанії “Нова Пошта” Володимира Поперешнюка. У 2001-ому він разом зі своїм другом В’ячеславом Клімовим створили зовсім новий напрямок доставки товарів поряд із існуючим монополістом — “Укрпоштою”. На той час сім’я Володимира займалась кондитерськими виробами, отож підприємець намагався вивезти свою продукцію за межі рідного міста. Зробити це можна було лише через водіїв автобусів або провідників потягів. У хлопців не було ні відповідної освіти, ні досвіду. Але був дух авантюризму і бажання створити український FedEx або UPS. Це сьогодні “Нову пошту” знають навіть у найменшому населеному пункті, а тоді відправка листівок було проривом. Згодом хлопці пішли навчатись у школу бізнесу.
І вже у 2016-ому, коли за плечима був величезний досвід, вирішили ділитися своїми знаннями з іншими. Мотив один: якщо український бізнес розвиватиметься, зростатиме й економіка, а відтак багатшою стане й їхня компанія. Тобто, досягнувши однієї висоти, почали підкоряти іншу.
Нині “Нова пошта” відкрила четвертий сезон освітньої ініціативи для власників малого та середнього бізнесу. Стартував він у восьми обласних центрах, серед яких і наше місто, в якому “Нова пошта” не так давно запустила Хмельницький інноваційний термінал — головний об’єкт інфраструктури компанії в західній Україні. В цей об’єкт вона вклала майже 10 мільйонів євро. У Хмельницькому сортують і відвантажують посилки для 71 населеного пункту по всій Україні. Тож навчатись дійсно є в кого.
“За сім модулів (бізнес-процеси, фінанси, продажі, ціноутворення, маркетинг, цифрові комунікації і “люди”) протягом місяця учасники отримають усі необхідні знання для ефективного ведення бізнесу. Під час восьмого модуля відбудеться захист планів підвищення ефективності бізнесу перед експертами. За результатами оцінки журі кращі учні школи бізнесу отримають гранти на послуги “Нової пошти”, — відзначають у компанії.
Кожен модуль передбачає тренінговий семінар, виконання практичних вправ і аналіз кейсів українських компаній. Між модулями учасники вирішують завдання за спеціально розробленими шаблонами, використовуючи дані і факти з власного бізнесу.

Ольга Романова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *