Місто і влада

Мрії збуваються

Якісна освіта — це не лише впровадження у навчальний процес інноваційних технологій, а й створення належних умов для фізичної підготовки дітей, пропаганди здорового способу життя серед підростаючого покоління. Саме на цьому акцентує увагу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. Важко не помітити, як стрімко змінюються не тільки двори міста, де будуються нові спортивні майданчики і приводяться до ладу старі, а й школи.

Черговий спортмайданчик урочисто відкрили 3 вересня в СЗОШ №7. На нове поле для спортивних ігор, величиною 35 на 20 метрів, вийшли кращі спортсмени школи зі своїми нагородами з різних видів спорту. На святковій лінійці вони продемонстрували елементи бойового гопака, гімнастики, футболу та боксу. На чільному місці майданчика в день його відкриття стояли шкільні спортивні кубки.
“Приємно відкривати майданчик у школі, де так шанують спорт. Це — стимул школярам досягати ще кращих результатів на змаганнях усіх рівнів. А також можливість якісно проводити оздоровчі уроки фізкультури”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.
Йому належала й почесна місія перерізати червону стрічку на нових воротах осучасненого спортивного поля. А ще мер, як завжди, забив перший гол у ворота. Так показав власний приклад поваги до спорту.
На осучаснення спортивного шкільного поля з міського бюджету витрачено до 1,5 мільйона гривень. Тут облаштовано спеціальну загорожу, яка захищатиме вікна школи та будинків поблизу від невлучних ударів м’ячем. А також встановлено футбольні ворота та кошик для баскетболу. Особливо тішить школярів спеціальне багатофункціональне покриття на майданчику (м’яке, під ногами прогинається). Призначене воно для ігрових видів спорту, як-от міні-футбол, футбол, баскетбол, волейбол та вуличний гандбол.
“Таке покриття використовуємо і для більшості міських спортивних майданчиків, які оновлюються. Його експлуатуємо вже три роки. І школярі, і вчителі задоволені. Воно безпечне при падінні. Але треба все ж його берегти, зокрема звертати увагу на взуття, на якому спортсмени виходять на майданчик”, — додав Олександр Симчишин.
Нагадаємо, що за останні роки це вже 22-й спортивний майданчик з числа тих, які відкриваються у школах та прибудинкових територіях.
Як зазначила директорка школи Алла Смертюк, за майже 20 років, які тут працює, спортивний майданчик осучаснили вперше.
“Дуже задоволений цієї гарною для нас подією. Працюю в школі вчителем фізичної культури вже 17-й рік. Зізнаюся, раніше важко було належно готувати дітей на уроках, бо погане поле — погана гра. В негоду тут узагалі було болото під ногами”, — каже В’ячеслав Мудрак.
“Круто, що нарешті в школі є, де пограти в мій улюблений футбол, бо раніше тут було не поле, а біда. Тепер нас звідси за вуха не відтягнеш. Чекаємо ще нових гандбольних м’ячів від адміністрації школи”, — ділиться семикласник Валерій Захарченко.
Одразу ж у день відкриття на новому майданчику відбувся святковий футбольний матч між старшокласниками.

На території гімназії №1 ім. В.Красицького відкрили майданчик зі штучним покриттям для міні-футболу розміром 35 на 17 метрів. Вартість спортмайданчика — 1,5 мільйона гривень. Витрати профінансувала міська рада. Споруджувати розпочали влітку і закінчили до початку нового навчального року, щоб зробити приємний сюрприз для гімназистів, які довго на нього чекали.
За словами директора гімназії №1 Святослава Ратушняка, у навчальному закладі є своя футбольна збірна і всі учні, особливо хлопці, люблять поганяти м᾽яча.
“Грають на уроках фізкультури, під час перерв та після навчання. Раніше діти займалися на полі, вкритому звичайною травою. Воно було не зовсім зручним, подекуди нерівним, тому мріяли про сучасний спортивний майданчик. Рік тому, 4 вересня, у гімназії проводили “Урок мрії”. На захід запросили міського голову Олександра Симчишина. Коли він запитав у дітей, про що вони мріють, ті в один голос попрохали новий спортивний майданчик. Як відомо, мрії мають властивість збуватися. Завдяки міській раді сьогодні матеріалізувалася спортивна мрія наших гімназистів”, ― каже Святослав Ратушняк.
На майданчику зі штучним покриттям гратимуть не тільки у футбол, але й у бадмінтон, проводитимуть розминки.
Впродовж останніх двох тижнів у школах міста відкрили вже третій спортивний майданчик. Незабаром спортивні споруди з᾽являться біля НВК №4 та гімназії №2, а у ЗОШ №25 відкриють уже другий спортивний майданчик.
За словами Олександра Симчишина, міська влада поставила перед собою завдання збудувати біля кожної школи сучасний спортивний майданчик.
“Традиційно під час відкриття чергової споруди забиваю перший гол для успіху та спортивних перемог. Учні гімназії №1 здобули численні нагороди у різних видах спорту. Вони досягають нових вершин і показують гідний приклад іншим. Так тримати, бо спорт ― це здоров᾽я”, ― зазначає Олександр Симчишин.
В боргу гімназисти не залишилися. Власними силами підготували концертну програму та продемонстрували свої спортивні нагороди, здобуті в змаганнях.

Ірина Салій,
Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *