Спорт

“Вершину Свободи” здолали найсильніші

З метою популяризації фізичної культури та спорту 8 вересня вперше в місті відбувся масштабний велозаїзд та забіг “Вершина Свободи”. Його організаторами стали Хмельницька міська рада та управління молоді та спорту.
Кілька сотень учасників — дітей та дорослих бігли та їхали на велосипедах на швидкість вулицею Свободи, фінішувавши на її вершині (Свободи, 1а). Такі змагання в Україні проводяться вперше і відрадно, що саме в Хмельницькому, де спорт з кожним роком молодшає.

“Вперше в Україні учасники забігів та заїздів рухалися вгору. В цьому ми новатори. Адже велозаїздів в Україні проводять багато. До прикладу, “Володар гори” відбувається в Києві, але саме для легкоатлетів. Аналогів нашому в Україні немає”, — зазначила заступниця начальника міського управління молоді та спорту Наталя Томусяк.
Забіг догори, звісно, значно важчий, ніж по прямій, навіть екстремальний, але цим і цікавіший. За учасниками стежили страхова компанія та медики. Рухатися вулицею Свободи вирішили тому, що вона широка, нова, якісна і доволі крута. За назвою вулиці й назвали спортивний захід.
“Вершина Свободи” — це своєрідний початок святкування Дня фізичної культури та спорту, який відзначають 14 вересня. Втішно, що участь у масштабному спортивному дійстві взяло чимало хмельничан. Це означає, що наше місто — активне в спорті, а отже, дбає про своє здоровʼя.
За наявності медичної довідки про стан здоровʼя учасниками заходу стали діти від 7 до 13 років. Вони брали участь лише в забігах. Юні бігуни від 7 до 9 років змагалися в молодшій категорії, а від 9 до 13 — в старшій.
Дорослі змагання поділялися на чоловічі та жіночі забіги й заїзди. У велозаїздах окремо змагались учасники на гірських та шосейних велосипедах.
До фіналу змагань потрапили 10 бігунів та 5 велосипедистів.
Ще до початку змагань, а розпочалися збори на забіги та заїзди о восьмій ранку, учасники та всі охочі розминалися на спортивних руханках на стадіоні “Поділля” та брали участь у різноманітних спортивних забавах.
“Спортом професійно займаюся вже пʼятий рік у ДЮСШ №4. З радістю беру участь у різноманітних спортивних забавах. Змагатися в рідному місті вдвічі приємніше. Крім того, заохочувала грошова винагорода за перше місце — 1000 гривень. Закликаю всіх більше рухатися, займатися спортом, хоча б робити вправи зранку. Це бадьорить, тонізує, оздоровлює”, — каже 17-річний велосипедист Вадим Стецюк.

Ірина Салій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *