Місто і влада

Перший символічний гол на новому полі

На території спеціалізованої загальноосвітньої школи №19 імені академіка Михайла Павловського відкрили спортивний майданчик зі штучним покриттям. На цю подію з нетерпінням чекали не тільки вчителі та учні, але й усі мешканці Ружичної, бо це перший сучасний майданчик у цьому мікрорайоні.

“Кількість учнів у ЗОШ №19 збільшується. Першого вересня за парти сіли 578 школярів, що на 60 дітей більше, ніж минулоріч. З огляду на позитивну динаміку сучасний спортивний майданчик був для школи просто необхідний. Цього року навчальний заклад святкуватиме своє 50-річчя. Майданчик став гарним подарунком до нашого ювілею”, ― каже директор ЗОШ №19 Валерій Проектор.
Спортивна споруда має розміри 40 метрів завдовжки та 20 метрів завширшки. Її почали будувати минулоріч, а завершили перед початком нового навчального року. Вартість майданчика складає майже 1,5 мільйона гривень.
За словами вчителя фізкультури ЗОШ №19 Володимира Фурмана, в освітньому закладі чимало учнів, які активно займаються спортом.
“До цього часу ми мали майданчик старого типу без антитравматичного покриття і це було не зовсім зручно. Тепер він набув сучасного вигляду. На полі зі штучним покриттям можна не тільки грати у футбол, але й займатися легкою атлетикою, проводити розминки. Спортивний майданчик відкриє для нас нові перспективи, за його допомогою уроки фізкультури стануть яскравішими”, ― каже Володимир Фурман.
Максиму Мегері всього 12 років, але хлопець уже здобув декілька медалей за досягнення у футболі.
“Раніше футбольна команда нашої школи тренувалася в інших мікрорайонах. Разом із хлопцями тішимося, що тепер не потрібно буде далеко їздити. Крім того, займатися на штучному покритті значно зручніше. Тож залюбки випробуємо його”, ― каже хлопець.
Віта Александрова, мати 11-річного Олександра, каже, що її син здобуває перемоги у бойових мистецтвах, але водночас мріє займатися футболом.
“На відкриття сучасного спортивного майданчика жителі нашого мікрорайону чекали вже давно. Тепер наші діти мають, де займатися, тож сподіваюся, що футбольна мрія мого сина здійсниться”, ― каже жінка.
Право перерізати святкову стрічку та забити перший гол у ворота надали міському голові Олександру Симчишину.
“У позашкільний час майданчик функціонуватиме у вільному доступі. Мешканці мікрорайону зможуть користуватися ним у світлу пору доби. У вересні та жовтні маємо намір відкрити ще чотири спортивні майданчики на території навчальних закладів, зокрема у гімназіях №№1 та 2, а також ЗОШ №7 та НВК №4. Усі вони різного типу, деякі багатофункціональні ― призначені для футболу, баскетболу, волейболу тощо.
Загалом цього року в Хмельницькому збудували 22 майданчики для занять різними ігровими видами спорту в навчальних закладах, на вулицях та дворах”, ― каже Олександр Симчишин.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *