Споживач

Купити газ заздалегідь

і зекономити 25% його вартості пропонує держава громадянам, які візьмуть участь у акції “Твоя енергонезалежність”, що стартувала 23 серпня і триватиме лише місяць

Уперше споживачі можуть запастися персональним газом у резерв на весь опалювальний сезон за фіксованою літньою ціною 5 995,35 грн. за 1000 кубічних метрів. Гарантом збереження запасів газу і стабільної ціни на нього є НАК “Нафтогаз України”. Щоправда, у ціні не враховані послуги за доставку газу, що змінюються залежно від регіону. Пропозицію НАК “Нафтогаз України” підтримують місцеві газові компанії. Про це повідомив журналістам місцевих ЗМІ Андрій Левицький, директор ТОВ “Хмельницькгаз збут”.
Наразі, як розповів керівник, вартість газу є найнижчою в сезоні. Однак із настанням опалювального періоду і збільшенням потреби на голубе паливо, ціни, цілком імовірно, почнуть рухатися в бік збільшення. Отоді й згодяться літні кубометри, проплачені наперед. “Вартість послуги з доставки газу, а також залишок придбаного газу за акцією “Твоя енергонезалежність” будуть зазначені в щомісячному рахунку за використаний газ, — поінформував Андрій Леонідович. — Кожен споживач може купити газ, зважаючи на свої потреби. Однак максимальний обсяг при цьому обмежений 25 тисячами на одне домогосподарство. Зробити покупку можна за допомогою Особистого кабінету на сайті 104.ua або в своєму центрі обслуговування клієнтів “Хмельницькгаз збуту” за місцем проживання. У центрах обслуговування клієнтів фахівці нададуть споживачам повну інформацію про обсяги споживання газу в минулі періоди, також споживачі зможуть самостійно розрахувати свою потребу онлайн.
“Узяти участь в акції може будь-який побутовий споживач газу, у якого відсутня заборгованість за спожитий природний газ. При зверненні споживачу досить мати при собі паспорт, покази лічильника газу, ідентифікаційний код. А потім, на підставі отриманого рахунку, внести 100% оплату за куплений запас газу. Наша газопостачальна компанія запрошує всіх споживачів, які не мають боргів за природний газ, узяти участь у акції та реально зекономити кошти за дороговартісний енергоносій”, — розповідає Андрій Левицький.
Він також пояснив, що буде, коли споживач використає свій резервний запас раніше, ніж 31 березня 2020 року, — він повернеться до звичного загального споживання (неакційних цін). Якщо ж навпаки акційний газ не витратить, то грошовий еквівалент зарахують в “переплату”. Використовувати газ, придбаний за акцією “Твоя енергонезалежність”, можна буде з 1 жовтня 2019 року до 31 березня 2020 року. Розмір економії при цьому залежатиме від поточних цін і продавець не зможе вплинути на її розмір.
Наразі за минулий тиждень лише у Хмельницькому акцією скористалися 37 мешканців та ще на 600 тисяч гривень подано заявок.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *