Місто і влада

Нашого цвіту по всьому світу

В Хмельницький на Міжнародний форум з’їхалась молодь діаспори з 21 країни світу

Майже в усі часи українська інтелігенція була гнаною, тому часто знаходила порятунок за межами рідної землі, але завжди пам’ятала своє коріння, передаючи від покоління до покоління українські традиції та звичаї. Українці в четвертому коліні, які прибули до Хмельницького на Міжнародний форум молоді діаспори, це підтвердили. Майже півсотні хлопців та дівчат, які нині живуть на різних континентах, досконало володіють українською мовою, знають історію України, її сучасні проблеми.
Міжнародний форум молоді діаспори в Україні відбувається вдев’яте. Досі він проходив у містах-мільйонниках. Цього року діаспоряни вирішили зібратись у Хмельницькому. І це не випадково, бо читали схвальні відгуки про наше місто з привабливим інвестиційним кліматом та стрімким розвитком. А ще чули про молодого прогресивного мера, який працює на позитивний імідж не лише свого краю, а й України, втілює чимало молодіжних проектів та відкритий до спілкування. Організував міжнародну подію Свiтoвий Конґрес украïнських молoдiжних органiзацiй (СКУМ) за підтримки Міністерства молоді та спорту, міської та обласної рад.
Протягом шести днів молодь діаспори, до якої приєднаються молодіжні лідери з усіх регіонів країни, напрацьовуватимуть ідеї співпраці заради просування національних інтересів України у світі. У рамках форуму відбудуться тематичні сесії, дискусії, тренінги для обміну досвідом.
Першого дня роботи форуму молодь діаспори зустрілася з міським головою Олександром Симчишиним. Із перших вуст гості дізналися про здобутки міста і його визнання ПАРЄ, яка цього року нагородила муніципалітет Почесним знаком, який вручають містам за розвиток місцевого самоврядування і демократії. Відтак Хмельницький став єдиним містом в Україні, яке заслужило “Дошку честі”. “Два роки тому ми отримали нагороду на ранг нижче — “Прапор честі”. Тому надалі сподіваємося й вибороти найвищу нагороду ПАРЄ”, — зазначив Олександр Симчишин. Водночас мер поділився приємною новиною.


“Упродовж останніх років Хмельницький посідає перше місце в Україні за рейтингом інвестиційної публічності серед усіх міст України. Львів, до прикладу, другий. Цього тижня ми отримали черговий рейтинг інвестиційної публічності. Ми показуємо, як можна бути відкритими, як реально рухати економічні процеси, як залучати міжнародні та внутрішні інвестиції, як розвивати місто”, — зазначив він.
На підтвердження своїх слів мер запропонував гостям переглянути найпопулярніші події Хмельницького, зафільмовані відеокамерами. Найбільше вразили діаспорян хмельницький новорічний ярмарок, молодіжні фестивалі та величезна кількість спортивних заходів. Лідери діаспори сподіваються, що результатами форуму стануть конкретні проекти партнерства.
“СКУМ робить незалежну Україну сильнішою, зміцнює підвалини державності та допомагає розкрити потенціал української молоді. А успішна й патріотична молодь — запорука успіху України”, — сказав на завершення зустрічі міський голова.

Лариса Світловська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *