Місто і влада

Дорога на ремонті

Частину вулиці Вайсера від Грушевського до Соборної відремонтують суцільним методом. Для цього майже на три тижні на цій ділянці рух транспорту призупинено.
Щоб містяни не відчували незручностей, ремонт вулиці Вайсера здійснюватимуть у два етапи. Спочатку від вулиці Грушевського до вулиці Проскурівського підпілля, потім від вулиці Проскурівського підпілля до вулиці Соборної.
Також, за попередньою домовленістю з адміністрацією овочевого ринку, щодня з шостої до восьмої ранку дорожники пропускають транспорт, який привозить свіжі продукти і товари.
За словами заступника начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Віталія Гурського, роботи виконуються за рахунок коштів, виділених на поточний ремонт вулично-дорожньої мережі.
“Те, що частина вулиці Вайсера потребує ремонту, було визначено під час комісійного обстеження. Крім дорожнього покриття, треба ремонтувати водопровідні, каналізаційні, дощоприймальні колодязі. Їх слід вирівняти, замінити плити перекриття, які похилилися. Із 38 колодязів 25 підлягають ремонту. Матеріали для роботи надаватимуть їхні власники”, ― каже Віталій Гурський.
Суцільним методом відремонтують 381 метр дороги. Разом із заїздами площа складає чотири тисячі квадратних метрів. Ремонт обійдеться у понад 2,5 млн. грн. Генеральним підрядником обрано “Шляхово-будівельне управління №56”, але через стислі терміни і великий обсяг робіт до субпідряду долучається товариство “СТЛ+М”.


“Ми вже зняли кришки люків на першому відрізку вулиці Вайсера ― від Грушевського до Проскурівського підпілля. Розбираємо підмурування і понижаємо висоту колодязів, потім накриваємо отвори тимчасовими щитами. Наступним етапом стане фрезерування. Подекуди, де раніше ремонтувалися ями, доведеться зрізати більше. Насамкінець укладатимемо п’ятисантиметровий шар асфальтобетону”, ― розповідає майстер дорожніх робіт товариства “СТЛ+М” Олег Ярмош.
Цього року з міського бюд-жету на поточні ремонти доріг суцільним методом виділено 48 мільйонів гривень.
А ось капітальний ремонт дороги на під’їзді до колишнього заводу “Термопластавтомат” на вулиці Курчатова вже завершили.
“Досі тут були не просто вибоїни, а суцільні ями, адже понад 20 років за цю територію ніхто не брався. Капремонт обійшовся в 1 мільйон 800 тисяч гривень. 10 відсотків із цієї суми — кошти підприємців, а їх тут працюють понад дві тисячі, решту 90 відсотків виділили з міського бюджету”, — каже начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Василь Новачок.
Нова дорога, за словами головного комунальника міста, розрахована на великогабаритний транспорт для промзони, тож асфальтобетонне покриття клали в два шари. Окрім під’їзних шляхів, підрядна організація з Городка, яка виграла тендер, облаштувала тут ще й 200 метрів тротуарів.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *