Місто і влада

Задля безпеки містян

Заступник міського голови Андрій Бондаренко вручив в урочистій обстановці ключі від службових автомобілів офіцерам Хмельницького відділу поліції ГУНП в Хмельницькій області. Автомобілі придбано в рамках реалізації “Програми забезпечення охорони прав і свобод людини, профілактики злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку на території міста Хмельницького на 2016-2020 роки”. Також закуплено комп’ютерне обладнання для Хмельницького відділу поліції. Загальна сума, виділена в рамках програми у 2019 році, склала 1 мільйон 400 тисяч гривень.
“Для міської влади питання безпеки хмельничан є першочерговим, тому ми активно співпрацюємо з органами поліції. У нас є програма, яку ми й надалі спільно з правоохоронцями втілюватимемо в життя”, — зазначив Андрій Євгенович, звертаючись до присутніх.
Це вже не перші автомобілі, які отримали поліцейські Хмельницького. У 2017 році для Хмельницького відділу поліції ГУ НПУ в Хмельницькій області було придбано автомобіль “Рено Дастер”, у 2018-ому таке ж авто міська влада передала для Південно-Західного відділку поліції.
Нагадаємо, у 2016 році Хмельницька міськрада затвердила “Програму забезпечення охорони прав і свобод людини, профілактики злочинності та підтримання публічної безпеки і порядку на території міста Хмельницького на 2016-2020 роки”, яка спрямована насамперед на підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів, взаємодію з населенням на засадах партнерства, підвищення рівня ефективності оперативного реагування органами поліції на заяви та повідомлення громадян про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, а також поліпшення оперативної обстановки в м. Хмельницькому.
У цьому документі також вказано, що організаційне та фінансове забезпечення Програми, фінансування відповідних заходів здійснюватимуться згідно з законодавством України за рахунок коштів місцевого бюджету, а також інших джерел, не заборонених законом.
Третій рік поспіль програма працює ефективно. У 2017 році, за версіями двох соціологічних досліджень, Хмельницький визнали найбезпечнішим обласним центром України. Пальму першості місто утримує й до сьогодні.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *