Спорт

Бої на шахових дошках

До Дня Незалежності у відділенні ДЮСШ №2 відбувся шаховий фестиваль. Організаторами змагань стали управління молоді та спорту міської ради і Федерація шахістів міста Хмельницького.
У рамках фестивалю було проведено два турніри ― зі швидких шахів та бліц-ігри.
За словами директора шахового відділення ДЮСШ №2 Олександра Сарафіна, у перші два дні грали у швидкі шахи. У змаганнях узяли участь 32 спортсмени з різних районів області, а також Рівного та Вінниці.
“Головним суддею був міжнародний арбітр Олег Товчига. За підсумками двох днів перше місце здобув Андрій Нечаєв, друге ― Олег Поліщук, обидва зі Старокостянтинова, на третьому місті хмельничанин Вадим Разін”, ― розповідає Олександр Сарафін.
Кращі результати серед дітей показали 13-річний Владислав Базюк з Красилівщини, 11-річний Артемій Каневський з Хмельницького та 12-річний Олександр Довгалюк з Кам᾽янця-Подільського.
“Ці хлопці ― майбутнє шахового спорту”, ― впевнений Олександр Сарафін.
Третього фестивального дня відбувся турнір з блискавичних шахів, у якому взяли участь 30 спортсменів. Серед переможців на першому місці кам᾽янчанин Віктор Стороженко, на другому й третьому хмельничани Михайло Григорів та Олександр Шевчук.
Серед дівчат найкращі результати продемонструвала 15-річна Вікторія Швець, серед хлопців ― Артемій Каневський, серед ветеранів ― Володимир Фігура, серед людей з інвалідністю ― Віктор Середін ― усі з Хмельницького.
Але на цьому шахові турніри не завершилися. Після триденного фестивалю відбувся міський турнір з шахів, присвячений Дню Незалежності серед людей з обмеженими можливостями. Змагання відбулися у рамках XIII Спартакіади “Повір у себе”. Організатором цього турніру стало управління молоді та спорту міської ради.
“У швидкому шаховому турнірі взяли участь до 20 спортсменів. Змагалися учасники, які мають вади слуху, зору, опорно-рухового апарату та загальних захворювань. Обирали переможців у кожній із цих категорій”, ― розповідає головний суддя змагань Анатолій Харьков.
Отож переможцями стали Василь Шостацький, Олександр Дюг, Олександр Сосніцький, Петро Сітнов.
Наступні шахові турніри відбудуться вже у вересні до Дня міста.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *