Кримінал

Пасажир побив водія тролейбуса

Для водія Дмитра Мішкевича ранок 7 серпня розпочався, як завжди, о четвертій ранку. Година на медогляд та перевірку технічного стану тролейбуса і о 5.10 — виїзд із депо на маршрут. Кермувати ще напівсонним містом Дмитро любить: людей у салоні небагато та й дорога не завантажена транспортом. Ближче до дев’ятої ранку тролейбус нагадує вже переповнену рукавичку, а після десятої пасажирів меншає.
Коли Дмитро вп’яте намотував коло маршруту №17, на вулиці Зарічанській до кабіни став рватися чоловік, вимагаючи, аби водій відчинив двері на світлофорі, бо він поспішає. Дмитро пояснив, що за правилами дорожнього руху цього робити не можна. Тоді чоловік вхопив противідкотний башмак, який лежав поруч з водійським сидінням, намагаючись вдарити Дмитра. Потім кинув його на підлогу і кулаком влучив водієві в обличчя. З розбитим носом та без окулярів Дмитро ледве доїхав до депо, а вже звідти колеги доправили його в травмпункт. Лікарі діагностували забої обличчя та носа й відправили чоловіка на лікарняний.
“Випадки, коли неадекватні пасажири погрожують водіям і навіть простягають до них руки, непоодинокі”, — каже головний інженер ХКП “Електротранс” Олексій Ковтун. Нерідко й інші учасники руху ображають водіїв тролейбусів, бо їм не подобається, що вони повільно їдуть.
На думку Олексія Ковтуна, це можна пояснити лише низькою культурою людей. Відтак залишати без уваги інцидент, який стався у тролейбусі №17, комунальне підприємство не збирається. Дмитро Мішкевич уже написав заяву до поліції, сподіваючись, що розслідування цього випадку буде не формальним і хулігана покарають.
Нагадаємо, щодня на вулиці міста виходять понад 70 одиниць транспорту КП “Електротранс”. Лише за п’ять місяців цього року послугами тролейбусів скористалось більше 4 мільйонів пасажирів. За проїзд сплатили 15 мільйонів 283 тисячі гривень. У цю суму також входять продані проїзні квитки. Це небагато, оскільки на 10 пасажирів приходиться 8 пільговиків.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *