Місто і влада

Вік навчанню не завада

Хмельницький “Університет третього віку” запрошує пенсіонерів

Якщо вам 55-60 і більше, але ви хочете йти в ногу з часом, “Університет третього віку” саме для вас. Заклад, створений на базі Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування допоможе не лише знайти справу для душі, однодумців, а швидше адаптуватися до складних умов суспільства. Його мета — реалізація принципу навчання людей старшого віку та підтримка фізичних, психологічних та соціальних здібностей. Навчання в “Університеті третього віку” безкоштовне. Його слухачами можуть бути жінки від 55 років, чоловіки від 60 років, місце проживання яких зареєстроване в Хмельницькому та які мають пенсійне посвідчення. Рівень освіти ролі не має.

До програми навчання входять теми, найбільш актуальні для літніх людей: збереження здоров’я, організації життя в старшому віці, дозвілля та правова грамотність. Фахівці навчать пенсіонерів користуватись сучасними засобами комунікації та інформаційними технологіями. Навчання тривають впродовж академічного року. Рекомендована тривалість курсу — 72 навчальні години, що передбачає навчання протягом 1 години 40 хвилин (два заняття по 40 хвилин з перервою 20 хвилин), кожного тижня у визначені дні. Якщо слухачі закінчили базовий курс, вони можуть об’єднуватися в групи (факультети) за інтересами та продовжувати навчання відповідно до потреб, уподобань, інтересів.
Після закінчення навчання слухачі отримують відповідний сертифікат.
Минулі роки довели, що “Університет третього віку” користується великою популярністю серед пенсіонерів. Якщо в 2017 році його закінчили понад 300 людей похилого віку, то у 2018 році — вдвічі більше.
Щодо спеціальностей та факультетів, то цього року їх 15. У 2017-ому було лише сім. Зокрема, є факультети іноземних мов, правознавства, психологія, крою, пошиття та ремонту одягу, основи володіння оргтехнікою, хоровий спів та прикладне мистецтво. Причому отримувати освіту можна як у групових аудиторіях, так і індивідуально.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *