Місто і влада

Нові робочі місця — основа економічного розвитку

У зв’язку зі збільшенням замовлень від головного клієнта компанії SEBN — концерну Volkswagen, підприємство збільшує чисельність персоналу, а тому до кінця поточного року планує створити ще 500 нових робочих місць.
“Все, що ми будуємо, ремонтуємо і допомагаємо людям, — це кошти платників податків і кошти, які заробляємо ми від оперативного управління фінансами. Міський бюджет зростає не від міфічної децентралізації, а від створення робочих місць. Саме тому я радію кожному новому робочому місцю. Цьому сприяє вся моя команда”, — написав на своїй сторінці у Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.
Довідка: німецько-японська компанія SEBN займається виробництвом кабельної в’язки для автомобілів “Volkswagen”, “Porsche”, “Audi”, “Seat”, “Bentley”. Загалом у групі SEBN 20 заводів по всьому світу, починаючи від Північної Африки, Європи, Мексики і Китаю. 12 років тому перше підприємство групи компанії SEBN було відкрито у Тернополі, шість років тому — в Чернівцях, три роки тому — в Чорткові Тернопільської області і вже рік працює в Хмельницькому. Сама ж ідея відкрити в місті це підприємство зародилась у 2017-ому. Тоді міська влада вперше зустрілася з представниками німецько-японської компанії Sumitomo Electric Bordnetze (SEBN), аби обговорити можливості Хмельницького щодо пропозиції з будівництва заводу кабельно-провідникової продукції.
Перемовини пройшли вдало і влітку 2018-ого іноземні інвестори прийшли в місто. Для виробничих площ придбали приміщення колишнього механічного заводу в Гречанах, вивівши перед цим його з банкрутства.
А вже у листопаді тут запрацювала перша лінія з виробництва автозапчастин для електромобілів. Згодом, вкладаючи десятки тисяч євро в реконструкцію будівлі та ремонт, підприємство запустило ще два виробничі цехи.
Нині минув рік, як компанія працює та успішно розвивається в Хмельницькому.

Лариса Лазаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *