Від редактора

“Вікі любить пам’ятки”

Усіх професійних фотографів та просто любителів запрошують узяти участь у фотоконкурсі, який допоможе ілюструвати Вікіпедію. Переможці — автори кращих робіт отримають призи. Щорічний міжнародний конкурс фотографій культурної спадщини “Вікі любить пам’ятки” триватиме з 1 до 30 вересня. В охочих позмагатися за перемогу ще є час зробити своє найкраще фото. Протягом вересня професіонали і фотоаматори різних країн повинні завантажити свої світлини у Вікісховище.
Мета проекту — зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії. Цьогоріч конкурс проходитиме у 30 країнах. Українські учасники конкурсу зможуть завантажити свої фотографії пам’яток нашої країни та позмагатися за відзнаки й призи у кількох номінаціях.
Конкурсний список складається з-понад 87 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини України з усіх регіонів, в тому числі Автономної Республіки Крим і Севастополя.
Призовий фонд буде розподілено між авторами найкращих фотографій конкурсу в цілому, авторами найкращих фото кожного регіону, учасниками, які сфотографували найбільшу кількість пам’яток, та переможцями спецномінацій. Окремо відзначатимуться автори, які вперше беруть участь у конкурсі.
Детальніше про конкурс можна дізнатись на сайті WIKIMEDIA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *