Місто і влада

Бум на дитячі майданчики в місті триває

Багато хто з нас виріс у дворі на дитячому майданчику. Адже раніше багатоквартирні будинки проектувалися тільки за умови, що поруч буде збудована зона відпочинку для дорослих і дітей. Утім ці майданчики за останні десятиліття були майже повністю зруйновані: гойдалки заіржавіли, деякі здали на металобрухт, пісок давно не завозився, а на окремих територіях для ігор навіть побудували нові будинки, хоча це і не дозволялося законодавством.
Певний час напередодні виборів кандидати у депутати “задобрювали” дитячими гойдалками своїх виборців. І лише чотири роки тому в Хмельницькому з’явилась окрема програма, яка передбачає будівництво дитячих та спортивних майданчиків у кожному дворі. Розпочали її з інвентаризації, адже чимало гойдалок, гірок та спортивних комплексів не були навіть обліковані і відповідно не мали балансоутримувача. При цьому їх стан був близьким до аварійного. Після цього в місті почали активно облаштовувати місця для дозвілля. Окрім звичайних спортивних та ігрових майданчиків, з’явилися багатофункціональні з футбольними, волейбольними, баскетбольними полями та тренажерами. Грошей на це місто не шкодувало. У дворах житлових будинків облаштовують сучасні ігрові майданчики. Таких лише у 2017-ому спорудили понад півсотні. Ще стільки ж торік. З початку вже цього року в місті встановили 25 дитячих майданчиків. До кінця року планують звести ще стільки ж. Днями завершилися роботи на територіях будинків №№12, 14 на вул. Сковороди, №67 на вул. Пилипчука та №38 на вул. Повстанській. Тривають роботи за адресами: вулиця Пушкіна, 7, а на Курчатова, 90, на стадіоні спортивно-культурного центру “Плоскирів” спорудили спеціальний майданчик для гри в петанк.
Також у сквері ім. Т.Шевченка невдовзі розпочнеться будівництво нового дитячого майданчика. Як анонсував міський голова Олександр Симчишин, це буде найсучасніший і найбільший дитячий майданчик у місті.

Ольга Сєргеєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *