Місто і влада

Плюс 206

206 нових контейнерів для сміття закупили у комунальному підприємстві “Спецкомунтранс”. Вони не тільки мають гарний естетичний вигляд, а й більшу місткість.
“Таким чином можна зменшити кількість сміттєвих баків на майданчику”, — пояснив директор КП “Спецкомунтранс” Олександр Зімін. Ще одна перевага нових контейнерів — можливість їх мити і дезінфікувати, задля чого минулого року придбали спеціальний автомобіль. Євроконтейнери обійшлися міському бюджету в майже два мільйони гривень. Наразі працівники підприємства складають баки для сміття і готують їх до встановлення на спеціальних майданчиках. Адже від виробника вони надходять розібраними. “Думаю, що за два тижні ми їх складемо і замінимо”, — ділиться керівник підприємства.
Нові контейнери Хмельницький купує щорічно з 2016 року.
“Наше завдання — повністю забрати з міста старі баки й поставити євроконтейнери. Думаю, що за два роки ми з цим справимося”, — впевнений міський голова Олександр Симчишин.
Паралельно модернізують не лише контейнери, а й майданчики для сміття. Наразі в місті з’явилося 15 нових критих майданчиків для непотребу та чотири підземні контейнери. “Це все на виконання міської програми “Розумне довкілля Хмельницький” і обов’язково буде продовжуватись”, — зауважив міський голова.
Загалом нині в обласному центрі встановлено майже 1600 контейнерів нового зразка. І майже стільки ж — старих. Їх у майбутньому теж планують замінити. Також у місті з’являються нові контейнери для роздільного збору сміття, зокрема, для ПЕТ-пляшки, до кінця року буде встановлено таких 180 штук. Наразі 55-ма хмельничани вже користуються.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *