Культура

Танцюють всі!

Навчитися латиноамериканських танців може кожен, для цього лише потрібно відвідати фестиваль-конкурс з соціальних та вуличних танців “Нестримний потік”. Захід відбувається щонеділі з 18.00 до 21.00 і триватиме впродовж липня. На майданчику перед кінотеатром ім. Т.Шевченка тренери танцювальних шкіл та студій міста демонструють свої вміння, а також проводять майстер-класи для глядачів.

За словами представника “Salsa club” з Хмельницького Вадима Яцишена, просто неба на вулицях міста тренери танцюють ще з 2012 року. Однак, за сприяння управління культури і туризму міської ради, минулого року вуличні танці перетворилися на міський фестиваль. До події долучилися всі клуби та студії, які навчають латиноамериканських танців: сальси, бачати та кізомби.
“Цього року у фестивалі братимуть участь тренери школи “Groovy Moves”, які танцюють бугі-вугі та лінді-хоп, тобто формат нашого дійства дещо розшириться. Всі тренери демонструють свої манери та стиль у сольних або парних виступах. Після представлення танцю відбуваються майстер класи. Роботу кожного тренера записуємо на відео і формуємо з цього контент, який розміщуємо у соцмережах для того, щоб кожен міг оцінити його майстерність. Наприкінці фестивалю визначимо кращих тренерів”, ― розповідає Вадим Яцишен.
Хореографи стверджують, що після вуличних танців восени до студій приходить більше учнів різного віку, які хочуть навчитися вправно володіти своїм тілом під ритми музики.
Захоплення танцями в Ірини Починок з’явилось у дорослому віці. Танцювати сальсу та кізомбу її учив син-хореограф Ігор.
“Танцюю вже шість років. Завдяки захопленню маю гарний настрій та достатньо спілкування з цікавими людьми. Тренуюся після роботи двічі на тиждень. Бачу вивчала на майстер-класах у Львові та Вінниці. Навантаження не відчуваю, навпаки, з’являються розслаблення та легкість. Навчитися танцювати для себе раджу всім. Мої розповіді також надихнули подруг навчитися танцювати”, ― розповідає Ірина Починок.
Натомість Марина Солодюк займалася танцями в дитинстві. Потім будувала кар’єру в іншій професії. До дитячого захоплення повернулася лише два роки тому, і за цей час досягла такої майстерності, що сама стала тренером.
“На тренування ходжу після основної роботи. Завдяки танцям підтримую себе у гарній формі”, ― ділиться жінка.
Партнер Марини з “KIZZ STUDIO” Роман викладає танці вже три роки. Чоловік твердить, що його партнерка була старанною ученицею.
“Танці допомагають розкрити себе. Тут кожен на своєму місці. У повсякденному житті жінка може обіймати керівну посаду, але в танці вона мусить підкоритися партнерові і слідувати за ним. Танці допомагають досягти гармонії з собою”, ― стверджує чоловік.
Хореографи демонструють базові кроки. До танцю закликають долучатися всіх, хто прогулюється пішохідною вулицею. Як правило, під час соціальних танців тренери імпровізують. Легка та невимушена атмосфера заворожує перехожих і, відкинувши сором’язливість, вони починають рухатись у ритмі музики.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *