Новини

Ремонт доріг не для галочки

У місті ремонтують дороги суцільним методом. Зараз будівельні бригади працюють на вулиці С.Бандери. Тут одразу взялися за два об’єкти: від вулиці Озерної до проспекту Миру, там уже поклали вирівнюючий шар асфальту, та перехрестя проспекту Миру-Бандери. Щоб ремонт був якісний, комунальники використовують у роботі георешітку. Вона запобігає руйнуванню асфальту великогабаритним транспортом. Наступна ділянка роботи — від проспекту Миру до вул. Зарічанської. Перед тим, як тут новий асфальт, замінюють усі зношені мережі зливової каналізації, а також водопостачання та водовідведення. Такі ж роботи тривають на перехресті вул. С.Бандери з вул. М.Мазура. Впродовж десяти днів тут мають замінити 75 метрів труби. За словами мера, ремонт хоч і не капітальний, проте роблять його якісно, щоб не латати ями щороку.

“Це ремонти на 50 років. Ми повністю викидаємо старі мережі, кладемо нові, термін експлуатації яких понад 30 років і більше. Ми розуміємо, що це ремонти надовго”, — зазначив Олександр Симчишин.
Труби діаметром 400 міліметрів — поліетиленові. Вони найкращі серед тих, які є на українському ринку, запевняє начальник будівельно-монтажної служби КП “Хмельницькводоканал” Володимир Дикий і додає, що вони не дешеві: дві тисячі за один погонний метр, проте надійні.
Наразі дороги в місті ремонтують третій рік поспіль. Цього року суцільним методом мають відремонтувати не лише вулицю Степана Бандери. Усі роботи обійдуться міському бюджету в 44 мільйони гривень.
Водночас у місті тривають поточні й капітальні ремонти вулично-дорожньої мережі. Лише за перший місяць літа комунальники капітально відремонтували більше десятка об’єктів. Причому ремонтуються не лише великі вулиці, а й дороги в приватних масивах і тротуари.
Уже на фініші провулки Катіонівський, Героїв Крут, Волочиський, вулиці Бузька, Коновальця, кілька внутрішньоквартальних заїздів.
У роботі — вулиці Корольова, Підлісна, Цегельна, провулки Верхній Береговий, Північний, Тупіковий, Котика тощо — загалом майже 20 об’єктів. Днями планують стартувати на вулиці Геологів.

Ольга Сєргєєва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *