Спорт

Спортивне літо у розпалі

У мікрорайонах міста розпочалися дворові олімпійські ігри. Їх організатором є Центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання за підтримки управління молоді та спорту Хмельницької міської ради. Школярам не дадуть нудьгувати під час літніх канікул та допоможуть відкрити для себе нові види спорту. Змагання проводитимуть на майданчиках загальноосвітніх навчальних закладів. Спортивні забави відбуватимуться двічі на тиждень і триватимуть до кінця липня. Локацію та час проведення можна дізнатися на сайті міської ради.


“Ці змагання назвали олімпійськими, щоб зацікавити школярів. У ігровій формі діти можуть пізнати різновиди легкої атлетики, спробувати себе у велоспорті та дартсі. Ймовірно, хтось із них після цього зацікавиться спортом, з вересня розпочне відвідувати секцію, а в майбутньому досягне й олімпійських висот. До речі, минулого року за кошти міського бюджету ми закупили спеціальну сумку з набором безпечного легкоатлетичного інвентарю. Його презентували під час уроків фізкультури, а тепер використовуватимемо для проведення дворових олімпійських ігор”, ― розповідає заступник начальника управління молоді та спорту Наталя Томусяк.
Також завдяки програмі міської ради “Громадські ініціативи” влітку на різних спортивних майданчиках міста відбуватимуться показові виступи та майстер-класи з безконтактного регбі для дітей. На відміну від класичних правил гри, учасники здобувають бали, зірвавши стрічки, прикріплені до поясів суперників.
Чимало спортивних заходів відбудеться також для дорослих. Щосуботи о восьмій ранку для охочих тривають фітнес-тренування на СК “Поділля”. Ще два масштабні заходи відбудуться у Хмельницькому в липні та серпні.
21 липня на майданчику біля кінотеатру ім. Т.Шевченка пройде батл з кросфіту — комплексу вправ, до якого входять елементи тренування з важкої атлетики, пауерліфтингу, гімнастики, гирьового спорту тощо.  Випробувати свої сили зможуть усі охочі. Великі змагання з кросфіту просто неба відбудуться у місті вперше. Цього року за кошти громади закуплено 150 метрів квадратних гумового покриття на суму 97 тисяч гривень, яке дозволить проводити різноманітні змагання на відкритих майданчиках.
Традиційно до Дня Незалежності відбудеться велотур братів Стародубів. Упродовж трьох днів учасники різного віку змагатимуться у групових та індивідуальних гонках на центральних вулицях та об’їзній дорозі. Також проведуть змагання для дітей.
У Хмельницькому все частіше з’являються колоритні заходи, які можуть стати спортивною візитівкою міста. Зокрема це — напівмарафон “Сіті Ран”, який проходить у місті в травні. Окрім забігу на 21 кілометр, учасники пробують свої сили на коротших дистанціях. Також у рамках проекту відбуваються змагання з бігу серед малюків, мам з дитячими візочками та жінок на підборах. Цьогоріч однією з особливостей заходу було проведення забігу серед ветеранів та учасників бойових дій на відстань 10 кілометрів, який є відбірковим туром для участі у забігах військових у США та Шотландії. Також з року в рік усе більшу кількість учасників збирає “Велодень”. У рамках свята відбуваються заїзд любителів двоколісного транспорту та різноманітні конкурси.
“Міський голова Олександр Симчишин — прихильник активного відпочинку й спорту, тому ініціює проведення різноманітних оздоровчих та фізкультурних заходів. Цього року в місті вдруге відбуваються “Богатирські ігри” серед стронҐменів, ― каже Наталя Томусяк. — Підтримка спорту є одним із пріоритетних напрямків міської влади. Багато років поспіль найкращі спортсмени отримують персональні стипендії міського голови. Крім того, фінансово заохочують прихильників неолімпійських видів спорту, тренерів та спортсменів з інвалідністю”.
“Хмельницький щодня спортивний” ― під таким гаслом серед хмельничан пропагується здоровий спосіб життя. Саме тому в місті продовжують встановлювати дитячі ігрові та спортивні майданчики. З початку року їх облаштували вже 15. Незабаром міні-футбольні поля з’являться у загальноосвітніх школах №№6 та 19, а також в НВК №4. Майже на 200 тисяч гривень закуплено чотири тенісні та шість шахових антивандальних столів, що з’являться у парках та місцях відпочинку. Загалом спортивні споруди намагаються встановлювати рівномірно по всій території Хмельницького.
В управлінні молоді та спорту переконують, що новим поштовхом для розвитку спорту в місті, безумовно, стане відкриття Палацу спорту, який мають збудувати до кінця наступного року. Тут проводитимуть загальноукраїнські та міжнародні змагання з волейболу, футзалу, художньої та спортивної гімнастики, фехтування тощо.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *