Освіта

Медаль — результат наполегливої праці та стимул до нових звершень

Перед кінотеатром ім. Т.Шевченка відбулася церемонія нагородження найуспішніших випускників 2019 року. Відзнаки отримали 148 одинадцятикласників, із них 90 нагороджено золотою і 58 — срібною медалями. Найбільше медалістів у ліцеї №17, гімназіях №№1 і 2, технологічному багатопрофільному ліцеї, у школах №№1 та 27, колегіумі ім. В.Козубняка.
У департаменті освіти та науки розповідають, що ще п’ятеро випускників можуть отримати медалі після апеляції результатів зовнішнього незалежного оцінювання та додаткової сесії.


“Утім цього року маємо медалістів більше, ніж минулого. Багато з них стали переможцями Малої академії наук, олімпіад та всеукраїнських конкурсів. Тішить, що двоє випускників одержали по 200 балів ЗНО. Левову частку знань надають учителі під час освітнього процесу, але, щоб досягти успіху, учням потрібно багато працювати самостійно”, ― каже начальник відділу науки та педагогічних кадрів департаменту освіти і науки міської ради Віталіна Нагорна.
Випускниця гімназії №1 ім. В.Красицького Катерина Булеза здобула 200 балів із ЗНО з англійської мови.
“Своєму успіху я завдячую всім, хто мене навчав та мотивував до праці, моїм учителям і батькам. Про такий високий результат навіть не могла мріяти, хоча наполегливо працювала для цього”, ― розповідає дівчина.
За словами випускників, медаль ― це результат наполегливої та клопіткої роботи впродовж 11 років. Сама нагорода не дає особливих пільг під час вступу до вишів. Проте здобуті знання дозволять потрапити на омріяний факультет.


Олександр Медяков закінчив колегіум із золотою медаллю і тепер мріє вступити до Національного університету “Львівська політехніка”.
“Вважаю, що нагорода ― це заслуга учня та вчителів у рівних частках. Якщо працюєш із додатковим навантаженням, то і знань отримуєш більше”, ― наголошує хлопець.
Мати золотого медаліста Ореста Леся Андрейко стверджує, що їй не доводилося докладати значних зусиль, щоб стимулювати сина до навчання.
“Вчителі початкової школи №30 заклали гарне підґрунтя, прищепили сину любов до читання, а далі жага до здобуття знань наростала з кожним роком. Навчання давалося легко, але працювати потрібно було наполегливо. Тепер мрію про те, щоб син здобув юридичну освіту”, ― каже пані Леся.
“Рівень навчального закладу визначається не за кількістю медалей, а за якістю знань, показниками вступу у вищі навчальні заклади, отримання посад у престижних компаніях та корпораціях. Насамперед потрібно навчити дітей прагнути до саморозвитку, щоб вони могли успішно реалізуватися в житті”, ― каже директор гімназії №1 ім. В.Красицького Святослав Ратушняк.
Під час урочистостей ви-пускники танцювали прощальний вальс та поклали квіти до пам’ятника Тараса Шевченка. Зі святом їх привітав і міський голова Олександр Симчишин.
“22 роки тому в такий же сонячний червневий день я отримував золоту медаль із рук директора своєї школи. Ця нагорода ― стимул бути кращими упродовж усього життя. Через п’ять років отримати диплом із відзнакою, а потім здобути омріяну роботу. Пам’ятайте, що в житті вам доведеться брати на себе відповідальність і робити вибір самостійно. Бажаю йти життєвою дорогою достойно. Для мене буде честю, якщо в майбутньому хтось із вас перейме повноваження міського голови, адже саме розумні люди повинні керувати містом і державою”, ― зазначив Олександр Симчишин.
Загалом цього року загальноосвітні навчальні заклади Хмельницького закінчили 1378 осіб.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *