Юридичний кабінет

Соціальна підтримка багатодітних сімей

Кабінет міністрів України прийняв постанову від 13.03.2019 року №250 “Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям”, відповідно до якої з 1 квітня цього року запроваджено виплату допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях.
Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно мешкають разом з дитиною за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання (допомога призначається за умови неотримання зазначеної допомоги за зареєстрованим місцем проживання заявника).
Для призначення цього виду допомоги в управління праці та соціального захисту населення слід подати такі документи: паспорт або інший документ, що посвідчує особу; заяву одного з батьків, з яким постійно проживає дитина; копії посвідчень батьків та дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналів); копії свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів); рахунок, відкритий у банківській установі.
У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.
Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця до досягнення дитиною шестирічного віку в розмірі 1700 гривень.
Громадянам, які звернулися за наданням допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних родинах у період з квітня до червня цього року включно, допомога призначається, починаючи з 1 квітня.

Наталя Бурбан, начальник юридичного відділу управління праці та соціального захисту населення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *