Місто і влада

Про важливе коротко

Відбувся аукціон

Участь в аукціоні з продажу права оренди земельних ділянок офіційно підтвердили три учасники. На торги було виставлено право оренди восьми земельних ділянок. За результатами тендеру право оренди терміном на три роки на земельну ділянку несільськогосподарського призначення на вул. Калнишевського, 1д площею 0,3300 га продано учаснику №1 за 61045,31 грн. (стартовий розмір річної плати за користування земельною ділянкою — 59849,31 грн.). Земельна ділянка призначена для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості; категорія земель –– землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення; функціональне використання — під будівництво виробничого та/або комерційного об’єкта. Враховуючи те, що переможці торгів зобов’язані сплатити до бюджету подвійну вартість лотів (платіж за право оренди та платіж за перший рік оренди), невдовзі міська казна поповниться додатковими понад 122 тисячами гривень.
Загалом на земельну ділянку несільськогосподарського призначення на вул. Чорновола, 129/1 площею 0,4 га зареєструвався лише один учасник, а тому згідно з п. 4 ст. 138 Земельного кодексу України торги визнані такими, що не відбулися. Решта земельних ділянок, зокрема й на вулиці Чорновола, 129/1, будуть виставлені на повторний земельний аукціон наприкінці цього року.

ЗНО на 200 балів

Двоє абітурієнтів з Хмельницького отримали найвищі бали на зовнішньому незалежному оцінюванні з гуманітарної та природничої наук.
Катерина Булеза, випускниця Хмельницької гімназії №1 ім. В.Красицького, досягла максимальної оцінки з англійської мови. А Михайло Бойко з технологічного багатопрофільного ліцею з загальноосвітніми класами ім. А.Мазура ― з хімії.

Пам’ять не згасне

Хмельничани вшанували загиблих під час Другої світової війни покладанням квітів до Вічного вогню 21 червня. Біля меморіалу зібралися ветерани, представники влади міста й області, військовослужбовці, духовенство та громадськість. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих воїнів, розстріляних та замучених військовополонених, невинно вбитих мирних жителів, які стали жертвами війни.
***
Напередодні Дня скорботи у міській раді ветеранів учасників бойових дій у Другій світовій війні, ветеранів, удостоєних урядових нагород за працю, привітали заступник міського голови Андрій Бондаренко, начальник управління праці та соціального захисту населення Словян Воронецький та голова міської ради ветеранів Гаптульмунір Садиков. Працівники культурно-мистецького центру “Ветеран” продемонстрували документальний фільм з історії України та хроніку війни і повоєнного часу. Наприкінці зустрічі відбувся невеличкий концерт за участю Раїси Ремінної та Михайла Люшні.

Водіїв тролейбусів побільшає

Комунальне підприємство “Електротранс” розпочало набір охочих навчатися цій професії. Слухачам піврічних курсів після завершення навчання запропонують роботу. До речі, за результатами навчання, яке закінчилося в травні, дев’ятеро осіб стали водіями тролейбусів. Тим часом комунальне підприємство готове взяти на роботу ще кілька десятків водіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *