Місто і влада

На Прибузькій виростає красень-Палац спорту

Спортивна будова складатиметься з двох корпусів, де розмістяться спортивні зали для занять п’ятьма видами спорту. Це буде наймасштабніший спорткомплекс у регіоні, він дасть змогу проводити змагання всеукраїнського рівня й готувати спортсменів з різних дисциплін. Фінансування будівництва відбувається з бюджетів міста і держави. Роботи планують завершити наприкінці 2021 року.

Унікальний масштабний об’єкт — Палац спорту на Прибузькій будується швидкими темпами. За часів незалежності України Хмельницький практично не будував подібних інфраструктурних проектів, які споруджувалися за участю держави. Нині ж будівельники ТОВ “Будівельний Альянс Груп” вивершують третій поверх залізобетонного каркасу та обмуровують стіни піноблоками. “Виконуємо зовнішні огороджувальні конструкції фізично-оздоровчої частини будови, — пояснює телефоном генеральний директор Іван Крутилко. — Також робимо фундамент під глядацькі трибуни. Забили всі палі й зводимо фундамент з встановленням закладних деталей для кріплення металевих конструкцій спортивної арени. Закінчили будувати трансформаторну підстанцію, потужність якої розрахована й на Льодовий палац”. Наразі вже освоєно 54 мільйони гривень. Не так давно підрядна організація на продовження будівництва об’єкта отримала наступний транш коштів від міста і держави. Вклад міста склав майже 20 мільйонів гривень. Пішли навіть на те, аби тимчасово скоротити витрати на інші об’єкти соціальної інфраструктури: будівництво ДНЗ на вул. Шостаковича, НВК на вул. Залізняка, корпусу НВК №10 на вул. Водопровідній, Льодового палацу на вул. Прибузькій, а також реконструкцію каналізаційно-насосної станції у Лезневому та приміщення для управління адмінпослуг на вул. Кам’янецькій.
“Ми дійсно зняли кошти з об’єктів, які будуємо через управління капітального будівництва, — зазначив Олександр Симчишин. — Але ці об’єкти не постраждають, оскільки це тимчасово. Коштів, які залишаються, достатньо, щоб здійснювати ремонтні роботи до наступного уточнення міського бюджету”. До кінця року підрядники планують закінчити будувати цегляну коробку, встановлять металопластикові вікна, зроблять дах і змонтують металеве покриття над спортареною.
“Це буде справді унікальна споруда, — наголошує заступник міського голови Андрій Боднаренко. — Багатофункціональний спортивний комплекс стане не тільки поштовхом для розвитку різних видів спорту в нашому місті, а й буде виконувати інші функції. Скажімо, споруда використовуватиметься для проведення різноманітних форумів, виставок, може стати майданчиком для ділових перемовин тощо. До того ж Палац спорту — не єдиний спортивний об’єкт, що з’явиться на Прибузькій. Виготовлено проект Льодового палацу, відведено ділянку для комунального підприємства по утриманню міського пасажирського транспорту під багаторівневий паркінг. Тож наш задум — аби у кварталі від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе з’явилося справжнє спортивне містечко, яке зможе бути магнітом подій і відкрити нові можливості для нашого міста”.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *