Сьогодення

До півсотні камер моніторитимуть вулиці міста

Комунальне підприємство “Хмельницькінфоцентр” має намір встановити 19 комплектів систем відеоспостереження на виїздах та в’їздах з міста, а також на важливих транспортних магістралях. Для цього з міського бюджету виділили два мільйони гривень. За тендерною процедурою, до кінця липня визначаться з підрядником. Впоратися з монтажем обладнання планують до початку осені. Кожна з систем складається з різної кількості відеокамер: від двох до чотирьох. Загалом встановлять 47 відеокамер, із них 17 — із аналітичним програмуванням.
За словами керівника КП “Хмельницькінфоцентр” Сергія Матвійчука, камери з аналітичним програмуванням стежать за всім, що відбувається на вулиці, зокрема можуть відтворити колір автомобіля з фокусом зображення на його номерних знаках.
Насамперед, системи відеоспостереження встановлять на Озерній, у Дальніх Гречанах, Книжківцях, Дубовому, Ружичній та Виставці, а також на мостах на вулицях Степана Бандери, Свободи, Трудовій, Старокостянтинівському шосе та на Кам’янецькому переїзді.
“У такий спосіб у разі необхідності можемо прослідкувати за маршрутом конкретного автомобіля. Це потрібно тоді, коли поліція відстежує якогось правопорушника. Інформацію з системи відеоспостереження можна отримати виключно за згодою міського голови, а ще її надаватимуть на вимогу правоохоронців”, — каже Сергій Матвійчук.
Наразі в місті діє Єдина система відеоспостереження, у якій задіяно 96 відеокамер, у тому числі дев’ять — з аналітичним програмним забезпеченням. Записи зберігаються на спеціальному сервері у міській раді. Наприкінці минулого року обладнання та програмне забезпечення до нього придбали за 1,3 мільйона гривень.

Ірина Бабієнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *