Місто і влада

Транспортні зупинки завдяки інвесторам

Місто продовжує облаштовувати зупинки громадського транспорту за рахунок інвесторів.
Днями, як повідомив в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Сергій Шепурев, завершено облаштування зупинки громадського транспорту “вулиця Перемоги” (напрямок руху до вулиці С.Бандери). Сучасні павільйони очікування цьогоріч збудували на вулиці Проскурівського підпілля, зупинка “Педагогічна академія”, та на вулиці Курчатова, зупинка “Завод будівельних матеріалів”. Останній павільйон має ще й торгові споруди. На завершенні облаштування транспортних зупинок “Завод Темп”, що на проспекті Миру, та “вулиця Верейського” — на вулиці Проскурівського підпілля.
“Облаштування зупинок — витратна справа, — зауважує Сергій Шепурев. — На матеріали і виконання робіт лише однієї йде до 80 тисяч гривень”.
Стане більше в Хмельницькому й “розумних” зупинок. Торік їх встановили п’ять: “Поліклініка №1” (вул. Подільська, 52 — напрямок руху з міста), Поліклініка №1” (вул. Подільська, 65 — напрямок руху в місто), “Вулиця Нижня Берегова” (раніше “Електроніка”, вул. Бандери, 7 — напрямок руху в місто), “Центр надання адміністративних послуг” (неподалік овочевого ринку, вул. Соборна, 17 — напрямок руху з міста), “Вулиця Перемоги” (вул. Зарічанська, 24 — напрямок руху в місто).
Хмельничанам до вподоби такі транспортні нововведення. Адже “розумні” зупинки обладнані електронним табло з повною інформацією про рух транспорту. Всі дані оновлюються в режимі реального часу. Є можливість підзарядити мобільний телефон і скористатися безкоштовним wi-fi. Встановленням “розумних” зупинок і надалі займається житомирська фірма “Дозор Україна”, яка обладнує громадський транспорт нашого міста GPS-трекерами, аби стежити за ним у режимі онлайн.
Наразі управління житлово-комунального господарства завершує виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування місць під ще дві “розумні” зупинки. Вони з’являться на вулиці Кам’янецькій — “Парк Молодіжний” (напрямок до ТРЦ “Оазис”) та на вулиці Панаса Мирного — “Вулиця Кармелюка”.

Вікторія Стандрійчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *