Місто і влада

Олександр Симчишин не зрадить місту і хмельничанам

Чергові вибори згідно з чинним законодавством були заплановані на 27 жовтня 2019 року, проте президент Володимир Зеленський під час cвоєї інавгурації 20 травня оголосив про намір розпустити парламент, а вже наступного дня підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради VIII скликання. Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування в офіційних виданнях. 24 травня до Конституційного Суду надійшло подання від 62 депутатів Верховної Ради щодо визнання цього указу неконституційним. 11 червня Конституційний Суд розглянув, чи законним був указ Зеленського щодо розпуску Верховної Ради. У разі неконституційності указу Україна опиниться в складній правовій колізії.

Тим часом у місті почали поширюватися чутки, начебто міський голова Олександр Симчишин має намір іти у велику політику. Відверто кажучи, підґрунтя у хмельничан задля цього були, адже ми всі добре пам’ятаємо, як за півтора року до закінчення каденції місто покинув Сергій Мельник.
Тоді очільник Хмельницької міської організації ВО “Батьківщина”, нардеп кількох скликань Лев Бірюк розкритикував Сергія Мельника і назвав його рішення аморальним. “Це виглядає аморальним з боку міського голови Сергія Мельника, який обіцяв виборцям працювати на місто і за півтора року (перед місцевими виборами) їх кидає. Це не правильно”, — сказав тоді бютівець.
Але, правду кажучи, місто від цього лише виграло. Бо, обравши міським головою у 2015 році свободівця Олександра Симчишина, Хмельницький отримав можливість щодня змінюватися на краще, причому в усіх сферах. Рейтинг мера набирав обертів і сьогодні Олександр Симчишин має дуже високий рівень довіри.
Відтак хмельничани почали хвилюватися, чи бува не повторить Олександр Сергійович вчинок екс-мера?
У понеділок під час брифінгу міський голова спростував чутки стосовно свого балотування на позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбудуться 21 липня.
“Було багато спекуляцій та чуток, що я розглядав посаду міського голови як кар’єрну сходинку, щоб іти далі у велику політику, відмовитися від міста й містян. Незважаючи на цілком реальні можливості перемогти, я не раз казав, що надзвичайно вдячний хмельничанам за те, що вони 3,5 роки тому надали мені можливість управляти найкращим містом. Я ніколи не зраджу їхній вибір і не проміняю посаду міського голови на жодні перспективи великої політики. Тож я не балотуюся до парламенту ні за партійними списками, ні по виборчому округу №187. З великим задоволенням я залишаюся працювати міським головою. Мені надзвичайно подобається ця робота і для мене велика честь — довіра хмельничан. Вважаю, що максимально корисним я буду в Хмельницькому”.
Разом з тим міський голова наголосив, що для міста є дуже важливим мати активного представника у Верховній Раді, який лобіюватиме інтереси хмельничан.
“Нам потрібне лобі у парламенті, аби захищати інтереси хмельничан, залучати бюджетні кошти на великі об’єкти, які ми розпочали: Палац спорту, дитсадки і школи, стадіони і спортивні майданчики… Тож ми боротимемося за перемогу”, — зазначив Олександр Симчишин під час спілкування із представниками засобів масової інформації.
“Людиною, на яку ми робимо ставку, яка боротиметься за мандат народного депутата, є голова міської організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Віталій Діденко”, — повідомив міський голова.

Лариса Світловська

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *